Μαγειρίτσα της Μαμάς μου

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
12 ψήφοι
delicious, 29.03.09

Περιγραφή

Τα σωστά υλικά, στην σωστή ποσότητα για μία πεντανόστιμη μαγειρίτσα!
Μαγειρίτσα της Μαμάς μου
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
  • καρδιές από 2 μαρούλια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο άνιθο
  • 3 κ.σούπας ρύζι γλασέ
  • 1/2 cup λάδι ελιάς
  • 1 αυγό
  • λεμόνι χυμό
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σούπες
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Ρύζι , Αβγά
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένω και κόβω την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω την συκωταριά και αφήνω να βράσει αργά.
  2. Μετά από 2 ώρες προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά).
  3. Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κ.σούπας νερό κρύο! Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.
  4. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της μαμάς μου! Το φαγητό πρέπει να βράσει πολύ ώρα σε χαμηλή φωτιά και όχι πολλά νερά για να βγει χυλωμένο.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-4-09  
    αυτη δεν ειναι μονο η συνταγη της μαμας σου ,ειναι και της δικης μου με ελαχιστες διαφορες στα σταδια ετοιμασιας.Δηλ αφου βρασει η συκωταρια την ψιλοκοβει και ριχνει τα λαχανικα οταν ειναι σχεδον ετοιμα τοτε ριχνει το ρυζι και στο τελος αυγοκοβει....μμμμ το τελειο φαι μιλαμε οτι ολη μερα ειμαι πανω απο την κατσαρολα χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από benamam, 3-4-09  
    Πέντε πιρούνια γιατί και 'γω έτσι την κάνω περίπου.Η διαφορά είναι ότι δεν βάζω μαρούλια και τα κρεμμυδάκια είναι 18.Την βράζω 4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτοντας κάπου κάπου νερό!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 3-4-09  
    Ως γνωστόν στη μαγειρίτσα βάζουν επίσης,ψιλοκομμένα εντεράκια και κοιλιά.Όμως επειδή μυρίζει κάπως βαριά πολλοί βάζουν μόνο συκωταριά.Όπως και να έχει η μαγειρίτσα είναι πεντανόστιμη και περιμένουμε πως και πως το βράδυ της Ανάστασης για να τη γευτούμε.Δεν ξέρω για σας,αλλά εμείς μόνο τότε τη φτιάχνουμε.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 3-4-09  
    ΑΧ! ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ...
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 18-4-09  
    Τελεια ,τελεια !!! Αντε να ερθει το βραδυ για να την φαμε!!!!Μπραβο!1
    Αααα !!! Χρονια πολλα! Καλη Ανασταση σε ολους
    #
    Σχόλιο από geotek, 25-1-11  
    εχω συκωταρια στη καταψυξη, δεν εχω ξανακανει ποτε μαγειριτσα αλλα πεθαινω λέμε!!!τα υλικά που εχει μου αρεσουν πολυ,
    θα το προσπαθησω....
    μια ερωτησουλα????
    λογο ελειψης χρονου η συκωταρια μπορει να μπει πρωτα χυτρα κ αν ναι ποση ωρα???
    #
    Σχόλιο από polihniotissa, 23-4-11  
    #
    Σχόλιο από Conna, 30-4-11  
    Ετσι φτιάχνω και εγω τη μαγειρίτσα κάθε χρόνο ... μονο που προσθέτω και λίγη αντεριά. Κάθε χρόνο τρωει ο καθένας δύο πιάτα !!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 17-4-12  
    Φαγώθηκε όλη και με το παραπάνω.Να πω την αλήθεια (η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα) μου έλειψαν τα έντερα και μου φάνηκε κάπως το ρυζάκι όμως έλαβα μόνον θετικά σχόλια και αρκετά αιτήματα για δεύτερο πιάτο :) Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα**, 8-1-13  
    Ευκολη και καταπληκτικη.Μολις την εκανα πρωτη φορα φτιαχνω μαγειριτσα και ειναι μουυυυρλια!!
    #
    Σχόλιο από Popaki95, 31-8-13  
    Η τελεια συνταγη!!! Η μαγειριτσα μου βγηκε απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !!! Μπραβο!!!! :)
    #
    Σχόλιο από july88, 15-11-13  
    Η πιο ωραία μαγειρίτσα!!!Ο τέλειος τρόπος να φάμε συκωτάκι αποφεύγοντας να το τηγανίσουμε! Μόνο δυο παρατηρήσεις... 2 ώρες μου φαίνεται πολύ και προσωπικά το πρώτο νερό το χύνω.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 19-4-14  
    #
    Σχόλιο από panostsi, 19-4-14  

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-4-09  
    αυτη δεν ειναι μονο η συνταγη της μαμας σου ,ειναι και της δικης μου με ελαχιστες διαφορες στα σταδια ετοιμασιας.Δηλ αφου βρασει η συκωταρια την ψιλοκοβει και ριχνει τα λαχανικα οταν ειναι σχεδον ετοιμα τοτε ριχνει το ρυζι και στο τελος αυγοκοβει....μμμμ το τελειο φαι μιλαμε οτι ολη μερα ειμαι πανω απο την κατσαρολα χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από benamam, 3-4-09  
    Πέντε πιρούνια γιατί και 'γω έτσι την κάνω περίπου.Η διαφορά είναι ότι δεν βάζω μαρούλια και τα κρεμμυδάκια είναι 18.Την βράζω 4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτοντας κάπου κάπου νερό!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 3-4-09  
    Ως γνωστόν στη μαγειρίτσα βάζουν επίσης,ψιλοκομμένα εντεράκια και κοιλιά.Όμως επειδή μυρίζει κάπως βαριά πολλοί βάζουν μόνο συκωταριά.Όπως και να έχει η μαγειρίτσα είναι πεντανόστιμη και περιμένουμε πως και πως το βράδυ της Ανάστασης για να τη γευτούμε.Δεν ξέρω για σας,αλλά εμείς μόνο τότε τη φτιάχνουμε.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 3-4-09  
    ΑΧ! ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ...
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 18-4-09  
    Τελεια ,τελεια !!! Αντε να ερθει το βραδυ για να την φαμε!!!!Μπραβο!1
    Αααα !!! Χρονια πολλα! Καλη Ανασταση σε ολους
    #
    Σχόλιο από geotek, 25-1-11  
    εχω συκωταρια στη καταψυξη, δεν εχω ξανακανει ποτε μαγειριτσα αλλα πεθαινω λέμε!!!τα υλικά που εχει μου αρεσουν πολυ,
    θα το προσπαθησω....
    μια ερωτησουλα????
    λογο ελειψης χρονου η συκωταρια μπορει να μπει πρωτα χυτρα κ αν ναι ποση ωρα???
    #
    Σχόλιο από polihniotissa, 23-4-11  
    #
    Σχόλιο από Conna, 30-4-11  
    Ετσι φτιάχνω και εγω τη μαγειρίτσα κάθε χρόνο ... μονο που προσθέτω και λίγη αντεριά. Κάθε χρόνο τρωει ο καθένας δύο πιάτα !!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 17-4-12  
    Φαγώθηκε όλη και με το παραπάνω.Να πω την αλήθεια (η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα) μου έλειψαν τα έντερα και μου φάνηκε κάπως το ρυζάκι όμως έλαβα μόνον θετικά σχόλια και αρκετά αιτήματα για δεύτερο πιάτο :) Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα**, 8-1-13  
    Ευκολη και καταπληκτικη.Μολις την εκανα πρωτη φορα φτιαχνω μαγειριτσα και ειναι μουυυυρλια!!
    #
    Σχόλιο από Popaki95, 31-8-13  
    Η τελεια συνταγη!!! Η μαγειριτσα μου βγηκε απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !!! Μπραβο!!!! :)
    #
    Σχόλιο από july88, 15-11-13  
    Η πιο ωραία μαγειρίτσα!!!Ο τέλειος τρόπος να φάμε συκωτάκι αποφεύγοντας να το τηγανίσουμε! Μόνο δυο παρατηρήσεις... 2 ώρες μου φαίνεται πολύ και προσωπικά το πρώτο νερό το χύνω.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 19-4-14  
    #
    Σχόλιο από panostsi, 19-4-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Χριστούγεννα - Πάσχα
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Favorite!!!
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi-sta75
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της alis79
    Σουπιτσες
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ