Μαγιονέζα από τόφου
Το «μεταξωτό» τόφου (Silken tofu) έχει μια κρεμώδη υφή που το καθιστά τέλειο υποκατάστατο της κοινής μαγιονέζας σε σάντουιτς και σαλάτες ή ακόμη ως καρύκευμα για αυγά τσαγιού και βάση για πλήθος ντιπ και ντρέσινγκ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια πολύ καλή Vegan συνταγή, μου την έδωσε μια φίλη και στη γεύση δεν καταλαβαίνεις διαφορά, ότι πρέπει αν αποφεύγετε τα πολλά αυγά, κάνετε νηστεία ή υγιεινή διατροφή! Ο κουρκουμάς είναι ένα ειδικό μπαχαρικό, υπάρχει σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ειδικά μαγαζιά.
Υλικά
-
350 γρ. οργανικό μεταξωτό τόφου (Silken Τofu)
-
2 1/2 κ.σ. λευκό ξύδι
-
1 1/2 κ.σ. ήπια μουστάρδα
-
1/5 κ.γ. κουρκουμά (αλλιώς λέγετε κουρκούμη ή τούρμερικ)
-
3 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη (προαιρ.)
-
1/5 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή λίγη πάστα τσίλι (προαιρ.)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρ.)
-
Από ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι ή κατά τη γεύση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ τα συστατικά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα και σερβίρουμε. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)