Μαγιονέζα Αθηναϊκή

Bαθμολογία: 4.6842
       
 
19 ψήφοι
ladyf, 01.01.05

Περιγραφή

Χρησιμοποιειται για βαση στη Ρωσσικη σαλατα, για ψαρια, για γαριδες, αστακους και σαντουιτς.
Μαγιονέζα Αθηναϊκή
photo: litsa d

Συνταγή από:

ladyf

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • κρόκος ενος αβγού
  • λάδι ηλιέλαιο (περίπου 500ml)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι λευκο
  • λίγο λεμόνι.
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική
Σερβίρει: πολλούς
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  2. Στη συνέχεια το βράζουμε έτσι ώστε να δέσει και να γίνει κρέμα.
  3. Βάζουμε την κρέμα να κρυωσει σε μια βαθια σουπιερα απο πορσελανη. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και χτυπαμε το μιγμα με το χτυπητηρι του αβγου για να ομογενοποιηθεί.
  4. Εν συνεχεια προσθετουμε λιγο-λιγο το λαδι και χτυπαμε συνεχεια. Οταν απορροφηθει το λαδι, προσθετουμε τη μουστάρδα, το αλατι, το πιπερι και το λεμονι.
  5. Δοκιμαζουμε το μιγμα να ειναι νοστιμο και λιγο ξυνο. Τοτε ειναι ενταξει.

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από jetal, 26-2-06  
    #
    Σχόλιο από mama, 22-10-07  
    Φανταστική!! Αλλά μια ερώτηση... πόσο καιρό διατηρήτε στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-5-08  
    Τελεια συνταγη,χωρις το φοβο του κοψιματος
    της μαγιονεζας.
    Μονο για αποφυγη της σαλμονελας μοιρασα το λεμονι,μισο-μισο με ξυδι.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 7-10-08  
    #
    Σχόλιο από MariaLuna, 7-12-08  
    Η καλύτερη μαγιονέζα ever!!!Πόσο καιρό όμως κρατάει στο ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 8-12-08  
    Σχεδον την ιδια κανω και εγω μονο που βαζω και λιγο ξυδι και το λαδι μισο ελαιολαδο και μισο καλαμποκελαιο.η γευση γινεται πιο πλουσια.μια μικρη πινελια ειναι οσο πιανουν τα δαχτυλα μας ζαχαριτσα.επειδη την κανω πανω απο 20 χρονια 15 μερες στο ψυγειο μενει αφοβα σε γυαλινο βαζο κατα προτιμηση.τελεια και σιγουρη μαγιονεζα
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 9-12-08  
    Συνήθως, "σκεπάζει" σφυρίδα βραστή σε κομματάκια, με φρέσκο μαϊντανό και κάπαρη...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-2-09  
    πολυ ωραια,μπραβο την εκανα για να βαλω στην πατατοσαλατα,ομως δεν ξερω πραγματικα εσεις που την εχετε φτιαξει χρησιμοποιησατε οντως 5οο ml λαδι?? εγω εβαλα 200 γρ ελαιολαδο,πως ειναι δυνατον να παιρνει τοσο λαδι???
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-2-09  
    Την πρώτη φορά που την έφτιαξα ήταν με ελαιόλαδο και παρόλο που ήταν παραγωγής μας και πολύ καλή ποιότητας, δεν μου άρεσε καθόλου. Σήμερα την έκανα με καλαμποκέλαιο και έγινε φανταστική!!!δεν το πίστευα τόση επιτυχία!!!Χαρούλα μου όντως αν βάλεις ελαιόλαδο χρειάζεται λιγότερο, γιατί είναι πιό παχύ, με το σπορέλαιο όμως είναι απαραίτητη αυτή η ποσότητα. Εμένα παρόλο που είμαι φάν του ελαιολάδου και το βάζω ακόμη και στα γλυκά μου, στη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα το συνιστούσα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 22-2-09  
    Χωρις λογια!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 22-2-09  
    Ναι , παρα πολυ καλη και αυτη η εκδοχη.Την εκανα και την χρησιμοποιουμε στα τοστ και στα σαντουιτς.Εγω μεχρι τωρα την εφτιαχνα και με πατατα για να ειμαι σιγουρη να μην κοψει.Και φυσικα αυτο που λεει ο Δροσουλιτης ειναι τελειο.Βραστο ψαρι, κομματιασμενο, καροτακια και πατατες σκεπασμενα ολα με μαγιονεζα και στο ψυγειο.Θε ι κο......
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 22-2-09  
    ηθελα κατι σε σος για τη σαλατα.
    το εβρασα λιγο, να μην σφιξει πολυ, και εβαλα μονο ενα ποτυρι σπορελαιο.
    ρευστη, και... στα μετρα μας. τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από Intelligentia, 27-7-09  
    #
    Σχόλιο από Vai, 23-9-09  
    παντα θεωρουσα τη μαγιονεζα οπως και την ταραμοσαλατα "δυσκολη αποστολη για εμπειρες του ειδους" αλλα με αυτη την εκτελεση που διαβασα...ενθουσιαστηκα!!!που ειναι τα πολλα αυγα και ο φοβος του "κοψιματος"???θα τη δοκιμασω συντομα..κριμα που τελειωσε το καλοκαιρακι με τις σαλατες του τις συχνες....συγχαρητηρια παντως προκαταβολικα!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 23-1-10  
    Εξαιρετικη και πανευκολη!!Εριξα σταγονα-σταγονα τον κροκο του αυγου ενω ηταν ακομη αρκετα ζεστη η κρεμα με το κορν φλαουρ και στη συνεχεια τα υπολοιπα υλικα.Εβαλα ελαιολαδο.Περιπου ενα κρασοποτηρο.Θα την καθιερωσω και δεν προκειται να ξαναγορασω μαγιονεζα ή να φτιαξω αλλη ,αφου ετουτη εδω δεν υπαρχει φοβος να "κοψει".
    #
    Σχόλιο από mort, 7-8-10  
    όταν λέμε λίγο λεμόνι τι εννοούμε; μισό λεμόνι;
    #
    Σχόλιο από litsa d, 2-1-11  
    καταπληκτικη και με το αυγο ενω ειναι ακομα ζεστη για να αποφυγουμε το ωμο αυγο!
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 1-3-11  
    Πάρα πολύ καλή!Εγω την έβαλα σε πατατοσαλάτα,πράσινη σαλάτα κοκ.Ταιριάζει σε πολλά και είναι και gluten free!
    #
    Σχόλιο από sweetie90, 12-1-12  
    Υπέροχη ,εύκολη και νόστιμη .
    Συμπληρώνει πολύ ωραία την συναγρίδα που φτιάχνω και έχω ήδη ανεβάσει την συνταγή
    #
    Σχόλιο από july88, 5-2-13  
    Σαν νοστιμια θα έβαζα 5 πιρουνάκια αλλά δε μου έδεσε. Την έβαλα πάνω σε σαλάτα σαν ρευστή σάλτσα. Θα την επιχειρήσω πάλι κάποια στιγμή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από jetal, 26-2-06  
    #
    Σχόλιο από mama, 22-10-07  
    Φανταστική!! Αλλά μια ερώτηση... πόσο καιρό διατηρήτε στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-5-08  
    Τελεια συνταγη,χωρις το φοβο του κοψιματος
    της μαγιονεζας.
    Μονο για αποφυγη της σαλμονελας μοιρασα το λεμονι,μισο-μισο με ξυδι.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 7-10-08  
    #
    Σχόλιο από MariaLuna, 7-12-08  
    Η καλύτερη μαγιονέζα ever!!!Πόσο καιρό όμως κρατάει στο ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 8-12-08  
    Σχεδον την ιδια κανω και εγω μονο που βαζω και λιγο ξυδι και το λαδι μισο ελαιολαδο και μισο καλαμποκελαιο.η γευση γινεται πιο πλουσια.μια μικρη πινελια ειναι οσο πιανουν τα δαχτυλα μας ζαχαριτσα.επειδη την κανω πανω απο 20 χρονια 15 μερες στο ψυγειο μενει αφοβα σε γυαλινο βαζο κατα προτιμηση.τελεια και σιγουρη μαγιονεζα
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 9-12-08  
    Συνήθως, "σκεπάζει" σφυρίδα βραστή σε κομματάκια, με φρέσκο μαϊντανό και κάπαρη...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-2-09  
    πολυ ωραια,μπραβο την εκανα για να βαλω στην πατατοσαλατα,ομως δεν ξερω πραγματικα εσεις που την εχετε φτιαξει χρησιμοποιησατε οντως 5οο ml λαδι?? εγω εβαλα 200 γρ ελαιολαδο,πως ειναι δυνατον να παιρνει τοσο λαδι???
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-2-09  
    Την πρώτη φορά που την έφτιαξα ήταν με ελαιόλαδο και παρόλο που ήταν παραγωγής μας και πολύ καλή ποιότητας, δεν μου άρεσε καθόλου. Σήμερα την έκανα με καλαμποκέλαιο και έγινε φανταστική!!!δεν το πίστευα τόση επιτυχία!!!Χαρούλα μου όντως αν βάλεις ελαιόλαδο χρειάζεται λιγότερο, γιατί είναι πιό παχύ, με το σπορέλαιο όμως είναι απαραίτητη αυτή η ποσότητα. Εμένα παρόλο που είμαι φάν του ελαιολάδου και το βάζω ακόμη και στα γλυκά μου, στη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα το συνιστούσα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 22-2-09  
    Χωρις λογια!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 22-2-09  
    Ναι , παρα πολυ καλη και αυτη η εκδοχη.Την εκανα και την χρησιμοποιουμε στα τοστ και στα σαντουιτς.Εγω μεχρι τωρα την εφτιαχνα και με πατατα για να ειμαι σιγουρη να μην κοψει.Και φυσικα αυτο που λεει ο Δροσουλιτης ειναι τελειο.Βραστο ψαρι, κομματιασμενο, καροτακια και πατατες σκεπασμενα ολα με μαγιονεζα και στο ψυγειο.Θε ι κο......
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 22-2-09  
    ηθελα κατι σε σος για τη σαλατα.
    το εβρασα λιγο, να μην σφιξει πολυ, και εβαλα μονο ενα ποτυρι σπορελαιο.
    ρευστη, και... στα μετρα μας. τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από Intelligentia, 27-7-09  
    #
    Σχόλιο από Vai, 23-9-09  
    παντα θεωρουσα τη μαγιονεζα οπως και την ταραμοσαλατα "δυσκολη αποστολη για εμπειρες του ειδους" αλλα με αυτη την εκτελεση που διαβασα...ενθουσιαστηκα!!!που ειναι τα πολλα αυγα και ο φοβος του "κοψιματος"???θα τη δοκιμασω συντομα..κριμα που τελειωσε το καλοκαιρακι με τις σαλατες του τις συχνες....συγχαρητηρια παντως προκαταβολικα!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 23-1-10  
    Εξαιρετικη και πανευκολη!!Εριξα σταγονα-σταγονα τον κροκο του αυγου ενω ηταν ακομη αρκετα ζεστη η κρεμα με το κορν φλαουρ και στη συνεχεια τα υπολοιπα υλικα.Εβαλα ελαιολαδο.Περιπου ενα κρασοποτηρο.Θα την καθιερωσω και δεν προκειται να ξαναγορασω μαγιονεζα ή να φτιαξω αλλη ,αφου ετουτη εδω δεν υπαρχει φοβος να "κοψει".
    #
    Σχόλιο από mort, 7-8-10  
    όταν λέμε λίγο λεμόνι τι εννοούμε; μισό λεμόνι;
    #
    Σχόλιο από litsa d, 2-1-11  
    καταπληκτικη και με το αυγο ενω ειναι ακομα ζεστη για να αποφυγουμε το ωμο αυγο!
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 1-3-11  
    Πάρα πολύ καλή!Εγω την έβαλα σε πατατοσαλάτα,πράσινη σαλάτα κοκ.Ταιριάζει σε πολλά και είναι και gluten free!
    #
    Σχόλιο από sweetie90, 12-1-12  
    Υπέροχη ,εύκολη και νόστιμη .
    Συμπληρώνει πολύ ωραία την συναγρίδα που φτιάχνω και έχω ήδη ανεβάσει την συνταγή
    #
    Σχόλιο από july88, 5-2-13  
    Σαν νοστιμια θα έβαζα 5 πιρουνάκια αλλά δε μου έδεσε. Την έβαλα πάνω σε σαλάτα σαν ρευστή σάλτσα. Θα την επιχειρήσω πάλι κάποια στιγμή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σάλτσες
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia.k