Μαγιονέζα νηστίσιμη

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
tndigas, 20.11.10

Περιγραφή

Χωρίς αυγά, χωρίς χρήση μπλέντερ. Πολύ εύκολη. Υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Ιδανική για την νηστεία των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει αρκετό ψάρι.
Μαγιονέζα νηστίσιμη
photo: litsa d

Συνταγή από:

tndigas

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι
  • 1/2 του φλυτζανιού λάδι
  • αλάτι και λευκό πιπέρι κατά βούληση
  • (προαιρετικά 4 σταγόνες ταμπάσκο 1/2 κ.γ σόγια sause)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Μουστάρδα
Φτιάχνει: 1 Κιλό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 2 φλυτζάνια νερό. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύοντας, 1/2 του φλυτζανιού λάδι. Είναι καλό να μπαίνει σταδιακά το λάδι, για να ελέγχουμε την ποσότητα.
  5. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε (με άσπρο πιπέρι), ελέγχουμε αν μας αρέσει (μπορούμε να προσθέσουμε ταμπάσκο & σόγια sause) και είναι έτοιμη

Λίγα μυστικά ακόμα

Πλεονέκτημα: Είναι εύκολη, νηστήσιμη συνταγή, δεν έχει φόβο να κόψει, δεν περιέχει ωμά αυγά και είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους. Πηγη: teleialysh.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-11-10  
    Διατηρείται στο ψυγείο; Και για πόσο;
    #
    Σχόλιο από tndigas, 25-11-10  
    Η συνταγή δεν περιέχει υλικά που αλλοιώνονται εύκολα (Γάλα , αυγό, κλπ) το λεμόνι ή το ξύδι δε είναι συντηρητικό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και 1 μήνα αρκεί το βάζο που θα την βάλετε να είναι αποστειρωμένο, (πλύσιμο με καυτό νερό και απορρυπαντικό ξέπλυμα και μετά στον φούρνο 120 βαθμούς 15 λεπτά)
    #
    Σχόλιο από skelida, 26-11-10  
    Θα την κανω οπωσδηποτε και θα βαθμολογησω! Πολυ καλη ιδεα για μαγιονεζα χωρις αυγο και χωρις πολυ λαδι!
    #
    Σχόλιο από fragola, 26-11-10  
    Δεν ήξερα τι λάδι να βάλω και έβαλα μισό ελαιόλαδο-μισό καλαμποκέλαιο. Στην υφή και εμφάνιση μοιάζει όντως με την κανονική μαγιονέζα, στη γεύση όμως έτσι κι έτσι... Έβαλα ξύδι, ίσως με λεμόνι είναι καλύτερη. Είναι πάντως εύκολη και με απλά υλικά, ίσως πρέπει απλά να βρω τις αναλογίες στα μυρωδικά που μου ταιριάζουν. Επίσης, τη δοκίμασα σκέτη, πιθανά όταν αναμιχθεί με άλλα τρόφιμα (πχ. τόνος) να είναι καλύτερη... Ευχχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 2-1-11  
    Δυστηχώς δε μας άρεσε.Εύκολη στην παρασκευή της,καλή υφή και όντως βγαίνει πολύ ποσότητα αλλά άνοστη.Προσέθετα κι άλλο αλάτι και μουστάρδα κ.α. αλλά δε το σωσα.Βέβαια γούστα είναι αυτά.Υπ οψιν οτι δεν είχα ταμπάσκο ή soya sause.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-1-11  
    μια εναλλακτικη συνταγη για νηστεια,η γευση υστερει με το αλευρι νομιζω σε σχεση με τις αλλες ...
    #
    Σχόλιο από karavidaki, 18-8-12  
    Πολύ εύκολη στην παρασκευή, μου φάνηκε αρκετά διαφορετική, αλλά για εμένα που δεν προτιμώ πολύ την μαγιονέζα τη βρήκα εξαιρετικό dressing. Ίσως την επόμενη φορά βάλω λιγότερο λάδι, γιατί μου φάνηκε αρκετά λιπαρή δοκιμάζοντας τη σκέτη, αλλά επειδή την χρησιμοποίησα σε πατατοσαλάτα με τόνο έδεσε τέλεια όλο το σύνολο.
    #
    Σχόλιο από edessaia, 12-12-13  
    #
    Σχόλιο από edessaia, 12-12-13  
    Λυπάμαι αλλά δεν μου άρεσε καθόλου ούτε σαν γεύση ούτε σαν υφή!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tndigas, 25-11-10  
    Η συνταγή δεν περιέχει υλικά που αλλοιώνονται εύκολα (Γάλα , αυγό, κλπ) το λεμόνι ή το ξύδι δε είναι συντηρητικό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και 1 μήνα αρκεί το βάζο που θα την βάλετε να είναι αποστειρωμένο, (πλύσιμο με καυτό νερό και απορρυπαντικό ξέπλυμα και μετά στον φούρνο 120 βαθμούς 15 λεπτά)
    #
    Σχόλιο από skelida, 26-11-10  
    Θα την κανω οπωσδηποτε και θα βαθμολογησω! Πολυ καλη ιδεα για μαγιονεζα χωρις αυγο και χωρις πολυ λαδι!
    #
    Σχόλιο από fragola, 26-11-10  
    Δεν ήξερα τι λάδι να βάλω και έβαλα μισό ελαιόλαδο-μισό καλαμποκέλαιο. Στην υφή και εμφάνιση μοιάζει όντως με την κανονική μαγιονέζα, στη γεύση όμως έτσι κι έτσι... Έβαλα ξύδι, ίσως με λεμόνι είναι καλύτερη. Είναι πάντως εύκολη και με απλά υλικά, ίσως πρέπει απλά να βρω τις αναλογίες στα μυρωδικά που μου ταιριάζουν. Επίσης, τη δοκίμασα σκέτη, πιθανά όταν αναμιχθεί με άλλα τρόφιμα (πχ. τόνος) να είναι καλύτερη... Ευχχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 2-1-11  
    Δυστηχώς δε μας άρεσε.Εύκολη στην παρασκευή της,καλή υφή και όντως βγαίνει πολύ ποσότητα αλλά άνοστη.Προσέθετα κι άλλο αλάτι και μουστάρδα κ.α. αλλά δε το σωσα.Βέβαια γούστα είναι αυτά.Υπ οψιν οτι δεν είχα ταμπάσκο ή soya sause.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-1-11  
    μια εναλλακτικη συνταγη για νηστεια,η γευση υστερει με το αλευρι νομιζω σε σχεση με τις αλλες ...
    #
    Σχόλιο από karavidaki, 18-8-12  
    Πολύ εύκολη στην παρασκευή, μου φάνηκε αρκετά διαφορετική, αλλά για εμένα που δεν προτιμώ πολύ την μαγιονέζα τη βρήκα εξαιρετικό dressing. Ίσως την επόμενη φορά βάλω λιγότερο λάδι, γιατί μου φάνηκε αρκετά λιπαρή δοκιμάζοντας τη σκέτη, αλλά επειδή την χρησιμοποίησα σε πατατοσαλάτα με τόνο έδεσε τέλεια όλο το σύνολο.
    #
    Σχόλιο από edessaia, 12-12-13  
    #
    Σχόλιο από edessaia, 12-12-13  
    Λυπάμαι αλλά δεν μου άρεσε καθόλου ούτε σαν γεύση ούτε σαν υφή!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-11-10  
    Διατηρείται στο ψυγείο; Και για πόσο;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της βερακι!
    ΣΑΛΤΣΕΣ-ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ-DRESSING
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris