Μαγιονέζα νηστίσιμη
Χωρίς αυγά, χωρίς χρήση μπλέντερ. Πολύ εύκολη. Υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Ιδανική για την νηστεία των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει αρκετό ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠλεονέκτημαΕίναι εύκολη, νηστήσιμη συνταγή, δεν έχει φόβο να κόψει, δεν περιέχει ωμά αυγά και είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους. Πηγηteleialysh.blogspot.com
Υλικά
-
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
-
2 φλυτζάνια νερό
-
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι
-
1/2 του φλυτζανιού λάδι
-
αλάτι και λευκό πιπέρι κατά βούληση
-
(προαιρετικά 4 σταγόνες ταμπάσκο 1/2 κ.γ σόγια sause)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 2 φλυτζάνια νερό. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.
-
2
Αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι και ανακατεύουμε.
-
4
Ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύοντας, 1/2 του φλυτζανιού λάδι. Είναι καλό να μπαίνει σταδιακά το λάδι, για να ελέγχουμε την ποσότητα.
-
5
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε (με άσπρο πιπέρι), ελέγχουμε αν μας αρέσει (μπορούμε να προσθέσουμε ταμπάσκο & σόγια sause) και είναι έτοιμη
Σχόλια (10)