Μαγιονέζα οικονομική και εύκολη
Κατάλληλη ως συνοδευτικό για ψάρια
Υλικά
-
1 κ.σ. λάδι
-
2 κ.σ. (κοφτές) αλεύρι
-
1/2 φλ.τσαγιού νερό
-
1 κρόκος αυγού
-
1/2 κ.γ. μουστάρδα
-
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
-
1/2 έως 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύετε μια κουταλιά ελαιόλαδο με το αλεύρι και το νερό.
-
2
Βράζετε το μίγμα για 1 λεπτό, ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
-
3
Βάζετε σε ένα μπολ (ή στο μπλέντερ) τον κρόκο, το αλάτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
-
4
Ρίχνετε το ζεστό μίγμα και δούλεύετε τη μαγιονέζα γρήγορα με το σύρμα έως ότου δέσει.
Σχόλια (3)