Μαγιονέζα χωρίς αυγό!

Bαθμολογία: 4.6042
       
 
96 ψήφοι
annakonda, 21.09.07

Περιγραφή

Μια καταπληκτική μαγιονέζα, από την οποία κανείς δε θα καταλάβει ότι λείπει το αυγό. Ελαφριά, πεντανόστιμη και πανεύκολη!

Μαγιονέζα χωρίς αυγό!
photo: Λίλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο αλάτι
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Μουστάρδα , Γάλα
Φτιάχνει: 1 μέτριο μπολ
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1)

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Βήμα 2
2)

Είναι έτοιμη για χρήση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν την κρατάω ποτέ πάνω από δυο μέρες στο ψυγείο, αν και αντέχει. Είναι τόσο εύκολη, που όποτε τη χρειάζομαι φτιάχνω νέα δόση. Συνοδεύει καταπληκτικά ψάρι, αλλά και οτιδήποτε άλλο θέλετε.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    144 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 21-9-07  
    Λοιπόν, χρόνια κάνω μία σάλτσα μουστάρδας με λεμόνι και λίγο εβαπορέ (και σαφώς λιγότερο λάδι από της συνταγής σου), που ανακατεύω απλώς με κουταλάκι. Δηλ. στο μπλέντερ και με μπόλικο λάδι-γάλα ασπρίζει όπως η μαγιονέζα; Και μοιάζει η γεύση; Γιατί ο άντρας μου είναι φανατικός εχθρός της μαγιονέζας και φίλος της μουστάρδας, να δούμε αν του αρέσει αυτή που προτείνεις. Θα του την αποκαλέσω όμως... "μουσταρδέζα" χα χα χα!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-9-07  
    Aυτήν ακριβώς φτιάχνω και εγώ στο σπίτι μου και είναι πάρα πολύ νόστιμη που εγώ δεν τρελαίνομαι για μαγιονέζα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 22-9-07  
    Μουσταρδέζα! Καλό!! Ελπίζω να πιάσει...
    #
    Σχόλιο από kostas, 30-10-07  
    skeftome na tin kano ala i8ela na rotiso to gala prepi na ine evapore simpiknomeno i ginete ke me aplo gala?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 31-10-07  
    Δεν την έχω δοκιμάσει με φρέσκο γάλα, μόνο με εβαπορέ αλλά νομίζω πως με το φρέσκο γάλα δεν θα γίνει τόσο καλή όσο με το εβαπορέ, θα βγει πιο ''υγρή''
    #
    Σχόλιο από annakonda, 2-11-07  
    Ούτε κι εγώ την έχω δοκιμάσει με φρέσκο γάλα, αλλά μάλλον έχει δίκιο το Αστέρι. Μη σου βγει νερουλή...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-08  
    Την δοκίμασα και είναι πράγματι πολύ καλή. Έκανα τις εξής τροποποιήσεις: μια που δεν είχα εβαπορέ, έβαλα μισό φρέσκο και μισό γιαούρτι. Έπηξε θαυμάσια. Την πρώτη φορά την έφτιαξα με το σπορέλαιο, αλλά δεν μου άρεσε η γεύση κι έτσι την έφτιαξα τη δεύτερη φορά με ελαιόλαδο. Έκανε τη διαφορά!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 28-1-08  
    Σπορέλαιο στην Καλαμάτα; Και δε σ'έσφαξε ο koyan? χα χα χα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-08  
    Μμμ, έλεγα πως θα έχει διαφορά στη γεύση για να το διευκρινίζει. Και πράγματι έχει. Προφανώς όμως έχω γίνει κι εγώ Καλαματιανή, γιατί με το σπορέλαιο δε μου άρεσε καθόλου χαχα (σσσσ μη το πεις στον Κoyan, ούτε που του το ανέφερα φυσικά :-) )
    #
    Σχόλιο από annakonda, 28-1-08  
    Υποτίθεται πως γίνεται πιο ελαφριά με το σπορέλαιο. Αλλά για να πω την αλήθεια, δεν την έχω δοκιμάσει με ελαιόλαδο...
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 29-1-08  
    ..Ενα ποτήρι κρασιού..ένα ποτήρι λικέρ..!!!!Πρέπει να κατεβάσω τα ποτήρια του κρασιού και του λικέρ!ΧΑ!ΧΑ!Εγώ είμαι λάτρης της μαγιονέζας,είναι το μοναδικό παράπτωμα που δεν μπορώ να αντισταθώ!Μπράβο που μας έδωσες την υγιεινή εκδοχή της!Θα την δοκιμάσω ο.π.ω.σ.δ.ή.π.ο.τ.ε!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 1-6-08  
    Αγαπημένες φίλες και φίλοι, είναι μέγα λάθος να θεωρούμε "πιο ελαφρύ" το σπορέλαιο από το ελαιόλαδο! Δεν υπάρχει καλύτερης ποιότητας διατροφικό έλαιο από το ελαιόλαδο. Αντικαταστείστε όλα τα έλαια με ελαιόλαδο και δεν θα χάσετε!!! Στη συγκεκριμένη συνταγή, αντί για γάλα θα έβαζα γιαούρτι και δεν θα έβαζα λεμόνι, γιατί το λεμόνι όπως και όλα τα οξέα, έχει την ιδιότητα να κροκιδώνει τις πρωτεΐνες του γάλακτος. Το αυγό στην μαγιονέζα, λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής, δηλαδή βοηθάει στο "πήξιμο".
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 4-6-08  
    annakonda μολις την εφτιαξα και δεν πετυχε...καταρχας εβαλα ολα τα υλικα μαζι, αλλα ειδα σε αλλες συνταγες οτι πρεπει να μπαινει λιγο λιγο το λαδι..¨(
    και δεν επηξε, εχει βγει σκετο νερο και αναγκαστηκα να βαλω κορν φλαουρ και να την βρασω για να πηξει...
    #
    Σχόλιο από YANNA, 4-6-08  
    Αυτή την μαγιονέζα την φτιάχνω πολύ συχνά απο τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τα ωμά αυγά. Βάζω ένα μικρό κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο πάντα) και χρησιμοποιώ το κουτί του σαν μεζούρα για το σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο αν το προτιμάτε,μόνο που η μαγιονέζα γίνεται πιο βαριά στην γεύση)και χυμό μισού μέτριου λεμονιού. Θέλει όμως δυνατό μπλέντερ (όχι μούλτι)και το λεμόνι στο τέλος λίγο λίγο.Εάν έχετε αυτό το μπλεντεράκι το minipimer είναι ιδανικό για τη μαγιονέζα αυτή που είναι τέλεια για πατατοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτα κτλ.
    #
    Σχόλιο από corina, 23-6-08  
    Πολύ καλή και πολύ γρήγορη! Θέλει προσοχή στο λεμόνι γιατί αν πέσει πολύ υπερισχύει. Το καλύτερο είναι αναμιγνύονται όλα τα υλικά μαζί και έτσι γίνεται στο άψε σβήσε!
    #
    Σχόλιο από GEORGIANNA, 7-7-08  
    Αν και καινούργια στην παρέα σας, είναι από τις συνταγές που έφτιαξα αμέσως. ο άντρας μου λατρεύει τη μαγιονέζα, εγώ την απεχθάνομαι(από τη μια τα αυγά, από την άλλη το ηλιέλαιο), χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και ήταν τέλεια.Τη δευτερη φορά αντί μουστάρδας έβαλα κέτσαπ, επίσης ωραία αλλά σαν σως για σαλάτες.
    #
    Σχόλιο από chocolateaddict, 15-10-08  
    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΤΑΒΟ,ΜΠΡΑΒΟ!!ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛAΙΟΛΑΔΟ ΠΑΝΤΩΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΤΗ.
    BEST REGARDS
    CHOCOLATE ADDICT
    #
    Σχόλιο από soula, 15-10-08  
    Εγω αντι για γάλα χρησιμοποιώ ενα
    γιαουρτάκι 2% στραγγιστό το προτιμώ γιατι έτσι είναι παχύρευστη όπως η
    original μαγιονέζα .
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-12-08  
    Έτσι την κάνω χρόνια τώρα. Και εγώ την φτιάχνω με ελαιόλαδο και γίνεται σούπερ!!!
    Η κόρη μου είναι λάτρης της μαγιονέζας και την τιμά ιδιαιτέρως έτσι γλυτώνουμε τα συντηριτικά και τα ωμά αυγά αγνώστου προελεύσεως.
    #
    Σχόλιο από anna1973, 27-1-09  
    εκπληκτικη ! Την εφτιαξα σημερα λογο αναγκης (μου τελειωσε η ετοιμη) με καποιους ενδιασμους αρχικα αλλα τελικα δεν ξαναγοραζω
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    138 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 21-9-07  
    Λοιπόν, χρόνια κάνω μία σάλτσα μουστάρδας με λεμόνι και λίγο εβαπορέ (και σαφώς λιγότερο λάδι από της συνταγής σου), που ανακατεύω απλώς με κουταλάκι. Δηλ. στο μπλέντερ και με μπόλικο λάδι-γάλα ασπρίζει όπως η μαγιονέζα; Και μοιάζει η γεύση; Γιατί ο άντρας μου είναι φανατικός εχθρός της μαγιονέζας και φίλος της μουστάρδας, να δούμε αν του αρέσει αυτή που προτείνεις. Θα του την αποκαλέσω όμως... "μουσταρδέζα" χα χα χα!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-9-07  
    Aυτήν ακριβώς φτιάχνω και εγώ στο σπίτι μου και είναι πάρα πολύ νόστιμη που εγώ δεν τρελαίνομαι για μαγιονέζα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 22-9-07  
    Μουσταρδέζα! Καλό!! Ελπίζω να πιάσει...
    #
    Σχόλιο από kostas, 30-10-07  
    skeftome na tin kano ala i8ela na rotiso to gala prepi na ine evapore simpiknomeno i ginete ke me aplo gala?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 31-10-07  
    Δεν την έχω δοκιμάσει με φρέσκο γάλα, μόνο με εβαπορέ αλλά νομίζω πως με το φρέσκο γάλα δεν θα γίνει τόσο καλή όσο με το εβαπορέ, θα βγει πιο ''υγρή''
    #
    Σχόλιο από annakonda, 2-11-07  
    Ούτε κι εγώ την έχω δοκιμάσει με φρέσκο γάλα, αλλά μάλλον έχει δίκιο το Αστέρι. Μη σου βγει νερουλή...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-08  
    Την δοκίμασα και είναι πράγματι πολύ καλή. Έκανα τις εξής τροποποιήσεις: μια που δεν είχα εβαπορέ, έβαλα μισό φρέσκο και μισό γιαούρτι. Έπηξε θαυμάσια. Την πρώτη φορά την έφτιαξα με το σπορέλαιο, αλλά δεν μου άρεσε η γεύση κι έτσι την έφτιαξα τη δεύτερη φορά με ελαιόλαδο. Έκανε τη διαφορά!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 28-1-08  
    Σπορέλαιο στην Καλαμάτα; Και δε σ'έσφαξε ο koyan? χα χα χα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-08  
    Μμμ, έλεγα πως θα έχει διαφορά στη γεύση για να το διευκρινίζει. Και πράγματι έχει. Προφανώς όμως έχω γίνει κι εγώ Καλαματιανή, γιατί με το σπορέλαιο δε μου άρεσε καθόλου χαχα (σσσσ μη το πεις στον Κoyan, ούτε που του το ανέφερα φυσικά :-) )
    #
    Σχόλιο από annakonda, 28-1-08  
    Υποτίθεται πως γίνεται πιο ελαφριά με το σπορέλαιο. Αλλά για να πω την αλήθεια, δεν την έχω δοκιμάσει με ελαιόλαδο...
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 29-1-08  
    ..Ενα ποτήρι κρασιού..ένα ποτήρι λικέρ..!!!!Πρέπει να κατεβάσω τα ποτήρια του κρασιού και του λικέρ!ΧΑ!ΧΑ!Εγώ είμαι λάτρης της μαγιονέζας,είναι το μοναδικό παράπτωμα που δεν μπορώ να αντισταθώ!Μπράβο που μας έδωσες την υγιεινή εκδοχή της!Θα την δοκιμάσω ο.π.ω.σ.δ.ή.π.ο.τ.ε!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 1-6-08  
    Αγαπημένες φίλες και φίλοι, είναι μέγα λάθος να θεωρούμε "πιο ελαφρύ" το σπορέλαιο από το ελαιόλαδο! Δεν υπάρχει καλύτερης ποιότητας διατροφικό έλαιο από το ελαιόλαδο. Αντικαταστείστε όλα τα έλαια με ελαιόλαδο και δεν θα χάσετε!!! Στη συγκεκριμένη συνταγή, αντί για γάλα θα έβαζα γιαούρτι και δεν θα έβαζα λεμόνι, γιατί το λεμόνι όπως και όλα τα οξέα, έχει την ιδιότητα να κροκιδώνει τις πρωτεΐνες του γάλακτος. Το αυγό στην μαγιονέζα, λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής, δηλαδή βοηθάει στο "πήξιμο".
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 4-6-08  
    annakonda μολις την εφτιαξα και δεν πετυχε...καταρχας εβαλα ολα τα υλικα μαζι, αλλα ειδα σε αλλες συνταγες οτι πρεπει να μπαινει λιγο λιγο το λαδι..¨(
    και δεν επηξε, εχει βγει σκετο νερο και αναγκαστηκα να βαλω κορν φλαουρ και να την βρασω για να πηξει...
    #
    Σχόλιο από YANNA, 4-6-08  
    Αυτή την μαγιονέζα την φτιάχνω πολύ συχνά απο τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τα ωμά αυγά. Βάζω ένα μικρό κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο πάντα) και χρησιμοποιώ το κουτί του σαν μεζούρα για το σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο αν το προτιμάτε,μόνο που η μαγιονέζα γίνεται πιο βαριά στην γεύση)και χυμό μισού μέτριου λεμονιού. Θέλει όμως δυνατό μπλέντερ (όχι μούλτι)και το λεμόνι στο τέλος λίγο λίγο.Εάν έχετε αυτό το μπλεντεράκι το minipimer είναι ιδανικό για τη μαγιονέζα αυτή που είναι τέλεια για πατατοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτα κτλ.
    #
    Σχόλιο από corina, 23-6-08  
    Πολύ καλή και πολύ γρήγορη! Θέλει προσοχή στο λεμόνι γιατί αν πέσει πολύ υπερισχύει. Το καλύτερο είναι αναμιγνύονται όλα τα υλικά μαζί και έτσι γίνεται στο άψε σβήσε!
    #
    Σχόλιο από GEORGIANNA, 7-7-08  
    Αν και καινούργια στην παρέα σας, είναι από τις συνταγές που έφτιαξα αμέσως. ο άντρας μου λατρεύει τη μαγιονέζα, εγώ την απεχθάνομαι(από τη μια τα αυγά, από την άλλη το ηλιέλαιο), χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και ήταν τέλεια.Τη δευτερη φορά αντί μουστάρδας έβαλα κέτσαπ, επίσης ωραία αλλά σαν σως για σαλάτες.
    #
    Σχόλιο από chocolateaddict, 15-10-08  
    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΤΑΒΟ,ΜΠΡΑΒΟ!!ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛAΙΟΛΑΔΟ ΠΑΝΤΩΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΤΗ.
    BEST REGARDS
    CHOCOLATE ADDICT
    #
    Σχόλιο από soula, 15-10-08  
    Εγω αντι για γάλα χρησιμοποιώ ενα
    γιαουρτάκι 2% στραγγιστό το προτιμώ γιατι έτσι είναι παχύρευστη όπως η
    original μαγιονέζα .
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-12-08  
    Έτσι την κάνω χρόνια τώρα. Και εγώ την φτιάχνω με ελαιόλαδο και γίνεται σούπερ!!!
    Η κόρη μου είναι λάτρης της μαγιονέζας και την τιμά ιδιαιτέρως έτσι γλυτώνουμε τα συντηριτικά και τα ωμά αυγά αγνώστου προελεύσεως.
    #
    Σχόλιο από anna1973, 27-1-09  
    εκπληκτικη ! Την εφτιαξα σημερα λογο αναγκης (μου τελειωσε η ετοιμη) με καποιους ενδιασμους αρχικα αλλα τελικα δεν ξαναγοραζω
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Έλενα, 3-2-11  
    Μήπως ξέρετε να μου πείτε αν η μαγιονέζα φτιάχνεται με μίξερ χειρός και πόση ώρα θέλει χτύπημα?
    #
    Σχόλιο από Letzt, 29-8-14  
    Εμ παιδιά τι στο καλό είναι το ποτήρι του κρασιού και του λικέρ , δεν πίνω , παιδιά σε ml κάτι σας βρίσκεται;

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 20-2-10  
    Την έκανα με γιαούρτι και βγήκε τόσο απαλή και νόστιμη. Δεν θυμίζει τόσο μαγιονέζα, όντως για σως κάνει αλλά who cares, πήγε τέλεια με το ψαρακι.
    #
    Σχόλιο από Vate, 13-2-13  
    Αυτην κάνω κι εγώ αλλά αντί για αυτή την ποσότητα λεμονιού βάζω ένα κουταλάκι και προσθέτω και ένα κουταλάκι ξύδι και λίγη ζαχαρίτσα.
    Δεν την έχω κάνει με ελαιόλαδο γιατί την ακολούθησα όπως ακριβως μου την έδωσαν, αλλά απο οτι έιδα απο τα σχόλια, μάλλον πρέπει να τη δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από methismeno_troufaki, 19-2-13  
    Έβαλα ελαιόλαδο γιατί δεν είχα ηλιέλαιο και έγινε υπέροχη! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!! :D
    #
    Σχόλιο από strmel, 3-4-13  
    Φανταστικη!! εγώ πλέον την κάνω με οτι γάλα έχω, ακόμα και με γάλα Light! Απλά θέλει περισσότερο λάδι για να πήξει. Επίσης αντί για λεμόνι βάζω λευκο ξίδι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σπιτικο θα γινει.....
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas
    ορεκτικα συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 188 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Σάλτσες - Σούπες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1