Μαϊντανοσαλάτα Σύρου
Από τα πιο γνωστά πιάτα της Σύρου, ένας μεζές που θυμίζει το ιταλικό πέστο χωρίς τα κουκουνάρια και το τυρί και φτιάχνεται με μαϊντανό αντί για βασιλικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μπαγιάτικο ψωμί μπορείτε να τη φτιάξετε με τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) ή ακόμα και με βρασμένες πατάτες. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μουστάρδα για πιο έξτρα γεύση.
Υλικά
-
2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κουτ. γλυκ. κάππαρη
-
2 φλιτζ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
-
1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
-
Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή.
-
2
Προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε στο πολυμηχάνημα, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
-
3
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω σε ψημμένο ψωμί ή σαν ντιπ.
Σχόλια (11)