Μακαρονάδα, φωτιά και λάβα

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
DeVandikia
DeVandikia @cook_8474847
Ξάνθη,

Για τους λάτρεις του πικάντικου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  2. 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  3. 1 πιπερίτσα τσίλι
  4. 60-70 γρ. ροκφόρ
  5. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  6. 1 σφηνάκι κονιάκ
  7. λίγη ρουκόλα (ποικιλία ρόκας)
  8. πάπρικα, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και ρίχνετε το κοτόπουλο το οποίο έχετε κόψει σε μπουκίτσες

  3. 3

    Μόλις κοκκινίσει το κοτόπουλο ρίχνετε το κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα

  4. 4

    Στην συνέχεια το σβήνετε με το κονιάκ

  5. 5

    Προσθέτετε τις πιπεριές, το τσίλι και την κρέμα γάλακτος

  6. 6

    Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνετε και το ροκφόρ

  7. 7

    Και τέλος ρίχνετε το σκόρδο (σε σκόνη), το αλάτι και το πιπέρι

  8. 8

    Το αφήνετε 2-3 λεπτά και σβήνετε την φωτιά

  9. 9

    Προαιρετικά ρίξτε και λίγη ρουκόλα αλλιώς την χρησιμοποιείτε ως ντεκόρ

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

DeVandikia
DeVandikia @cook_8474847
στις
Ξάνθη,