Μακαρονάδα, φωτιά και λάβα
Για τους λάτρεις του πικάντικου
Υλικά
-
500 γρ. μακαρόνι κοφτό
-
500 γρ. στήθος κοτόπουλου
-
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
-
1 πιπερίτσα τσίλι
-
60-70 γρ. ροκφόρ
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
λίγη ρουκόλα (ποικιλία ρόκας)
-
πάπρικα, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια
-
2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και ρίχνετε το κοτόπουλο το οποίο έχετε κόψει σε μπουκίτσες
-
3
Μόλις κοκκινίσει το κοτόπουλο ρίχνετε το κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα
-
4
Στην συνέχεια το σβήνετε με το κονιάκ
-
5
Προσθέτετε τις πιπεριές, το τσίλι και την κρέμα γάλακτος
-
6
Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνετε και το ροκφόρ
-
7
Και τέλος ρίχνετε το σκόρδο (σε σκόνη), το αλάτι και το πιπέρι
-
8
Το αφήνετε 2-3 λεπτά και σβήνετε την φωτιά
-
9
Προαιρετικά ρίξτε και λίγη ρουκόλα αλλιώς την χρησιμοποιείτε ως ντεκόρ
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια