Μακαρονάδα με άρωμα Μεσογείου
Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα, η οποία τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδανική και για φοιτητές, μιας και ο τρόπος παρασκευής της είναι πανεύκολος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχετικά με τα μυρωδικά, μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει αλλά να δένει αρμονικά με τα μανιτάρια, τις ελιές και την κάπαρη. Μπορείτε αντί για ρίγανη, να βάλετε θυμάρι ή καποιο άλλο μυρωδικό. Τέλος, μπορείτε να βάλετε πολύχρωμες ψιλοκομμένες πιπεριές για να έχετε ένα πιο κεφάτο πιάτο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κρεμύδι, την πιπεριά, τις ελιές, τα μανιτάρια και την κάπαρη.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
-
3
Αφού κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Άφου γίνουν τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι.
-
5
Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο λάδι.
-
6
Το τσιγαρίζουμε για λίγο κι έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά, τις ελιές, τα μανιτάρια και την κάπαρη.
-
7
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό.
-
8
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισό χυμό τομάτας και δύο ποτηράκια νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
-
9
Τέλος, ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα.
-
10
Ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κοιτάμε να μην έχουμε αφήσει πολυ νερό. Σερβίρουμε είτε σκέτα είτε με λίγο τυρί της αρεσκείας μας.
Σχόλια