Μακαρονάδα με ελληνικό χρώμα
Μια εύκολη συνταγή με μακαρόνια με τυριά ντομάτα και βότανα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ τα φτιάχνω συνήθως με πέννες και κάποιες φορές προσθέτω και λιαστή ντομάτα με μια πράσινη σαλάτα. Ένα υπέροχο, πλήρες και πάνω απο όλα χωρίς συντηρητικά γεύμα.
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια οτι προτιμάτε
-
4 φρέσκες ντομάτες κόκκινες
-
250 γρ. τυρί φέτα
-
200 γρ. τυρί χαλλούμι
-
200 γρ. τυρί τύπου ένταμ
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
αλάτι
-
βασιλικό φρέσκο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
λιαστές ντομάτες προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια 8 με 10 λεπτά.
-
2
Σε ένα μεγάλο ταψι φούρνου βάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε βράσει τις ντομάτες ψιλοκομένες, το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και ακολούθως τριμμένα τα τυριά και το βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
-
3
Προθερμάνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
Σχόλια (6)