Μακαρονάδα με γαρίδες και κοτόπουλο
Προσπάθησα να φτιάξω μια παραλλαγή της συνταγής των TGI Fridays. Μπορώ να πω, πως μοιάζει αρκετά. Η συνταγή, μπορεί να απαιτεί χρόνο, όμως θα την λατρέψουν όλοι! Το κοτόπουλο πολύ μαλακό, οι γαρίδες τραγανές και η φρέσκα κρέμα παντρεύει το θαλασσινό και το πουλερικό σε μια τέλεια γεύση κάρυ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινο τυρί στο πιάτο μας.
Υλικά
-
250 γρ γαρίδες αποφλοιωμένες
-
400 γρ στήθος κοτόπουλο
-
2-3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
-
200 γρ μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
-
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
-
200 ml φρέσκα κρέμα
-
λίγο φρεσκο κρεμμυδακι (προαιρετικά)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα γλυκιά
-
2 σκελίδες σόρδο
-
ζωμός λαχανικών
-
αλεύρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρονάκια μας για 8 λεπτά και τα σουρώνουμε.
-
2
Φιλετάρουμε το στήθος κοτόπουλο στην μέση έτσι ώστε να γίνει πιο λεπτό. Το σκουπίζουμε καλά με χαρτί και το χτυπάμε με το σφυρί κρέατος. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την πάπρικα, την μια σκελίδα σκόρδο και το κάρυ (και από τις δυο πλευρές). Σε ένα τηγάνι με λίγο καυτό λάδι το τσιγαρίζουμε μέχρι να κοκκινίσει. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το κόβουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Σουρώνουμε καλά τις γαρίδες, τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι. Τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι μέχρι να κοκκινίσουν. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε στην άκρη.
-
4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιταράκια, προσθέτουμε πιπέρι, κάρυ, λίγο αλατάκι και μια σκελίδα σκόρδο.
-
5
Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να το πιεί.
-
6
Πετάμε τις γαρίδες και τον ζωμό λαχανικών (θρυμματίσμένο).Αμέσως μετά ρίχνουμε την φρέσκα κρέμα. Το αφήνουμε για 2 λεπτά.
-
7
Μετά ρίχνουμε τα μακαρονάκια και απο πάνω το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να πάει παντού η κρέμα και τα υλικά να ομογενοποιηθούν.!
-
8
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, σε κάθε πιάτο βάζουμε απο πάνω λίγο κάρυ. Εαν θέλουμε προσθέτουμε και πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο του μέρος)
-
9
Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια