Μακαρονάδα με κοτόπουλο, λεμόνι και μέλι
Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και διαφορετική συνταγή...
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρείται 2 μέρες περίπου στο ψυγείο αλλά καλά κλεισμένο σε δοχείο. Μόλις το βγάλετε από το ψυγείο μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
-
2
Σε ένα μπολ προσθέστε το μέλι, το χυμό λεμόνι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμονοπίπερο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να δέσουν τα υλικά όσο μαγειρεύετε το κοτόπουλο.
-
3
Σε ένα τηγάνι βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο λεμονοπίπερο και μαγειρέψτε το κοτόπουλο αφού το έχετε κόψει κομματάκια για να ψηθεί εύκολα. Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος που τα κόψατε και την κουζίνα.
-
4
Όταν έχει ψηθεί σχεδόν κατά 90% το κοτόπουλο, προσθέστε τη σάλτσα και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε περίπου 5-8 λεπτά μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα.
-
5
Προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε και ρίξτε λίγο ακόμη λεμονοπίπερο και ίσως μερικά φυλλαράκια θυμάρι ανάλογα με τα γούστα σας. Σερβίρετε αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια