κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονάδα με κοτόπουλο, λεμόνι και μέλι

Μακαρονάδα με κοτόπουλο, λεμόνι και μέλι

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eirini_ch
eirini_ch @cook_8484723

Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και διαφορετική συνταγή...

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται 2 μέρες περίπου στο ψυγείο αλλά καλά κλεισμένο σε δοχείο.  Μόλις το βγάλετε από το ψυγείο μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 1/2 κούπα μέλι
  2. 1/4 κούπα χυμό λεμόνι
  3. 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα και 1 κ.σ. για το κοτόπουλο
  4. 1 κ.σ. μπαχαρικό λεμονοπίπερο
  5. 1/2 κ.σ. αλάτι
  6. 1/2 κ.σ. πιπέρι
  7. θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  8. 4 φιλέτα κοτόπουλο
  9. 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.

  2. 2

    Σε ένα μπολ προσθέστε το μέλι, το χυμό λεμόνι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμονοπίπερο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να δέσουν τα υλικά όσο μαγειρεύετε το κοτόπουλο.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο λεμονοπίπερο και μαγειρέψτε το κοτόπουλο αφού το έχετε κόψει κομματάκια για να ψηθεί εύκολα. Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος που τα κόψατε και την κουζίνα.

  4. 4

    Όταν έχει ψηθεί σχεδόν κατά 90% το κοτόπουλο, προσθέστε τη σάλτσα και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε περίπου 5-8 λεπτά μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα.

  5. 5

    Προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε και ρίξτε λίγο ακόμη λεμονοπίπερο και ίσως μερικά φυλλαράκια θυμάρι ανάλογα με τα γούστα σας. Σερβίρετε αμέσως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eirini_ch
eirini_ch @cook_8484723
στις