κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονάδα με θαλασσινά 2
katrines2
katrines2 @cook_8462031
,ελλαδα

Είναι μια εύκολη συνταγή για τους λάτρεις της θαλασσινής μακαρονάδας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια εύκολη συνταγή. Δεν δίνω τις αναλογίες των θαλασσινών διότι ο καθένας βάζει όσο θέλει ανάλογα με τα γούστα του. Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
4 άτομα
  1. διάφορα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια με κέλυφος, μύδια χωρίς κέλυφος, κυδώνια, αστακοουρές σε ροδέλες, και καβουροπόδαρα)
  2. μαιντανός
  3. λίγο λάδι
  4. αλάτι και πιπέρι
  5. κόκκινο πιπέρι ή και γλυκιά πάπρικα
  6. turmeric ή αλλιώς κουρκουμάς
  7. 1 μικρή συσκευασία ντοματοχυμό
  8. 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  9. 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζω τα θαλασσινά αφού έχουν καθαριστεί πολύ καλά, όλα εκτός από τα καβουροπόδαρα.

  2. 2

    Για περίπου 5-6 λεπτά τα βράζω. Επειτα, σουρώνω τα θαλασσινά όλα, και τα αφήνω στην άκρη.

  3. 3

    Καθαρίζω όμως τις γαρίδες τελείως, ουρά, κεφάλι, κτλ

  4. 4

    Το νερό που κράτησα από το βράσιμο, το βάζω σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτω τα μακαρόνια και τα βράζω al dente.

  5. 5

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τώρα βάζω το λαδάκι, όσο να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού, όχι πολύ λάδι.

  6. 6

    Μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια, αλάτι και πιπέρι και πράσινη πιπεριά. Σε μερικά λεπτά βάζω όλα τα θαλασσινά τα βρασμένα και τούτη την φορά και τα καβουροπόδαρα. Συμπληρώνω με πουμαρό, και κουρκουμά και κόκκινο πιπέρι.

  7. 7

    Ελέγχω το αλάτι, και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα.Στο τέλος, βάζουμε μπόλικο μαιντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Wendy
Wendy @wendy_9
Υπέροχο φαγητό! Σήμερα το έκανα μόνο με μύδια.

Από

katrines2
katrines2 @cook_8462031
στις
,ελλαδα