Μακαρονάδα με θαλασσινά
Υλικά
-
1/2 κιλο σπαγγέτι
-
1/2 κιλο καλαμαράκια σε ροδέλες
-
1/2 κιλο γαρίδες
-
500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πράσο
-
ρίγανη
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το πράσο ελαφρώς.
-
2
Ρίχνουμε τα καλαμάρια και αφήνουμε να εξατμιστουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
-
3
Μολις εξατμιστεί το αλκοολ βαζουμε το χυμό ντομάτας, την πιπερια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφηνουμε να δεσει η σαλτσα.
-
4
Στα 5 τελευταία λεπτά ριχνουμε και τις γαρίδες.
-
5
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα και σερβιρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια