Μακαρονάδα της επόμενης μέρας!
Μια μακαρονάδα που βοηθάει στην... ανακύκλωση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή αποτελεί οικογενειακή μας παράδοση την επόμενη μέρα που στο σπίτι φτιάχτηκε ψητό. Κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, δεν έχει καμμιά σημασία. Όταν το ψητό φαγωθει εκείνο που μένει στο ταψί είναι το καλύτερο για να "σαλτσάρει" τα μακαρόνια μας. Άν έχόυν μείνει και μικρά κομματάκια κρέας στο ταψί ακόμη καλύτερα. Στην Κέρκυρα, αυτή τη σάλτσα του ψητού την λέμε σούγο!! Και δεν το πετάμε ποτέ!!
Υλικά
-
μακαρόνια σε ποσότητα κατά βούληση
-
το ταψί του ψητού της προηγουμένης με τα υπολλείματα του ψητού μέσα
-
μπόλικο τυρί τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια, εννοείται al dente, ό,τι είδος θέλουμε. Προτιμώ τα σπαγκέτι νο 6.
-
2
Τα σουρωνουμε και τα ρίχνουμε αμέσως μέσα στο ταψί μας.
-
3
Ανακατεύουμε με την κουτάλα μας, να ανακατευτούν με την σάλτσα του ψητού. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας μπόλικο τυρί τριμμένο, παρμεζάνα, ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
Σχόλια (5)