Μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
1947, 31.05.09

Περιγραφή

Πανεύκολη γευστική, απολαυστική.


Συνταγή από:

1947

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
  • 250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
  • 250-300 γραμ. χταπόδι
  • 250 γραμ. σουπιά
  • 15 μύδια με κέλυφος
  • 10 γαρίδες μέτριες
  • 2 πιπεριες της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσο μαιντανό
  • 2 κ.σ. ντομάτα πάστα
  • 2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.
  2. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαιντανο.
  3. Ρίχνουμε τα θράψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.
  6. Πρίν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε ολα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μήν στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.
  7. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα οποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετα θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με ολα τα θαλασσινά.
  8. Τα ανακατέβουμε ολα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα ειτε σε ατομικό πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσοι εχουν φτιάξει την μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά τρώνε απο 2 πιάτα ο καθένας. Καλή Σας Ορεξη.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 5-6-09  
    τελεια συνταγη ειδικα για αυτους που αγαπουν τα θαλασσινα,με τη μονη διαφορα οτι εγω θα προτιμουσα φρεσκοτριμενη ντοματα και οχι παστα!ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από Gatita, 6-6-09  
    Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από vooda, 13-3-11  
    Πολύ ωραία συνταγή!
    Παρ' ότι δεν έβαλα χταπόδι, γιατί δεν είχα, κατά τα άλλα ήταν νοστιμότατη!
    Τον μαϊντανό τον έριξα λίγο πριν απο τα καλαμαράκια για να κρατηθεί λίγο.
    #
    Σχόλιο από vooda, 11-12-11  

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 5-6-09  
    τελεια συνταγη ειδικα για αυτους που αγαπουν τα θαλασσινα,με τη μονη διαφορα οτι εγω θα προτιμουσα φρεσκοτριμενη ντοματα και οχι παστα!ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από Gatita, 6-6-09  
    Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από vooda, 13-3-11  
    Πολύ ωραία συνταγή!
    Παρ' ότι δεν έβαλα χταπόδι, γιατί δεν είχα, κατά τα άλλα ήταν νοστιμότατη!
    Τον μαϊντανό τον έριξα λίγο πριν απο τα καλαμαράκια για να κρατηθεί λίγο.
    #
    Σχόλιο από vooda, 11-12-11  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της emykat25
    μακαρονια
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της yiannaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 393 αγαπημένων συνταγών, του/της anna1973
    Θαλασσινοί μεζέδες.
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos