κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά
1947
1947 @cook_8457000
ΧΑΛΚΙΔΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Πανεύκολη γευστική, απολαυστική.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσοι εχουν φτιάξει την μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά τρώνε απο 2 πιάτα ο καθένας. Καλή Σας Ορεξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
  2. 250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
  3. 250-300 γραμ. χταπόδι
  4. 250 γραμ. σουπιά
  5. 15 μύδια με κέλυφος
  6. 10 γαρίδες μέτριες
  7. 2 πιπεριες της αρεσκείας σας
  8. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  9. 3 σκελίδες σκόρδο
  10. 1/2 ματσο μαιντανό
  11. 2 κ.σ. ντομάτα πάστα
  12. 2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  13. 3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
  14. 3 ποτήρια νερό
  15. αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
  16. 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαιντανο.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα θράψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.

  5. 5

    Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.

  6. 6

    Πρίν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε ολα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μήν στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.

  7. 7

    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα οποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετα θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με ολα τα θαλασσινά.

  8. 8

    Τα ανακατέβουμε ολα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα ειτε σε ατομικό πιάτο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

golfo
golfo @cook_8452627
τελεια συνταγη ειδικα για αυτους που αγαπουν τα θαλασσινα,με τη μονη διαφορα οτι εγω θα προτιμουσα φρεσκοτριμενη ντοματα και οχι παστα!ευχαριστουμε.

Από

1947
1947 @cook_8457000
στις
ΧΑΛΚΙΔΑ,ΕΛΛΑΔΑ