ggr
ggr @george
Athens

Τώρα που αρχίζει να χαλάει ο καιρός, η πηκτή αυτή σούπα είναι ένα πολύ δυναμωτικό, όσο και νόστιμο πιάτο. Παραδοσιακό πιάτο στο ιταλικό τραπέζι, η “pasta e lenticchie” θα κερδίσει σύζυγο και παιδιά στο σπίτι σας

Λίγα μυστικά ακόμα

Δείτε στο βίντεο και πως μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή αυτή με τα απομεινάρια της προηγούμενης μέρας. Εάν σας περίσσεψαν φακές είναι εξαιρετικά εύκολο να τις μετατρέψετε σε αυτό το νόστιμο πιάτο.

https://www.youtube.com/watch?v=y1soh3l5N70

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
4 άτομα
  1. 350 gr. οποιοδήποτε ζυμαρικό μικρού μεγέθους, κατά προτίμηση κοφτό μακαρονάκι
  2. 200 gr. φακές
  3. 3 ξεφλουδισμένες ντομάτες
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. ελαιόλαδο
  6. αλάτι
  7. μαϊντανός

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαγειρέψτε τις φακές σε νερό (δύο ποτήρια περισσότερα από τη παραδοσιακή συνταγή της σούπας) και σε σιγανή φωτιά.

  2. 2

    Όταν θα μαλακώσουν, προσθέστε το λάδι, το σκόρδο σε μικρά κομματάκια (ή τριμμένο) και τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.

  3. 3

    Μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά.

  4. 4

    Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζυμαρικό σας, αφήστε το να βράσει για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του, συν 1 επιπλέον λεπτό (δεν τα θέλουμε “al dente”) και κατεβάστε από την φωτιά

  5. 5

    Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τον μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522
Εξαιρετική η περιγραφή και φανταστικό το γευστικό αποτέλεσμα. Μπράβο!!!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens