Μακαρονάκι κοφτό με φακές
Τώρα που αρχίζει να χαλάει ο καιρός, η πηκτή αυτή σούπα είναι ένα πολύ δυναμωτικό, όσο και νόστιμο πιάτο. Παραδοσιακό πιάτο στο ιταλικό τραπέζι, η “pasta e lenticchie” θα κερδίσει σύζυγο και παιδιά στο σπίτι σας
Λίγα μυστικά ακόμα
Δείτε στο βίντεο και πως μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή αυτή με τα απομεινάρια της προηγούμενης μέρας. Εάν σας περίσσεψαν φακές είναι εξαιρετικά εύκολο να τις μετατρέψετε σε αυτό το νόστιμο πιάτο.
https://www.youtube.com/watch?v=y1soh3l5N70
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαγειρέψτε τις φακές σε νερό (δύο ποτήρια περισσότερα από τη παραδοσιακή συνταγή της σούπας) και σε σιγανή φωτιά.
-
2
Όταν θα μαλακώσουν, προσθέστε το λάδι, το σκόρδο σε μικρά κομματάκια (ή τριμμένο) και τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.
-
3
Μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά.
-
4
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζυμαρικό σας, αφήστε το να βράσει για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του, συν 1 επιπλέον λεπτό (δεν τα θέλουμε “al dente”) και κατεβάστε από την φωτιά
-
5
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τον μαϊντανό.
Σχόλια (8)