Μακαρόνια φούρνου με κιμά, μπέικον, τυριά και λαχανικά
Μακαρόνια στο φούρνο, με κιμά, μπέικον, πάριζα, κρεμμύδι, σκόρδο, φέτα, κίτρινο τυρί τριμμένο (gouda), ντομάτα, καλαμπόκι, μανιτάρια, πιπεριές..!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο κιμάς θα ήταν καλό να έχει αρκετή σάλτσα ντομάτας, καθώς όταν στρωθεί πάνω από τα μακαρόνια απορροφάται και δίνει απίστευτη γεύση.Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ή να παραλείψετε κάποιο από τα υλικά. Το έχω φτιάξει πολλές φορές και είναι πάντα απίστευτα νόστιμο!
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή 10 των 500γρ.
-
1/2 κιλό κιμάς
-
6-8 φέτες μπέικον
-
2-3 ντομάτες φρέσκιες
-
1 κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
2 πιπεριές ( 1 πράσινη, 1 κόκκινη )
-
5 φέτες τυρί του τόστ
-
5 φέτες πάριζα ή γαλοπούλα (εάν θέλετε)
-
250 γρ. φέτα
-
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
-
καλαμπόκι (βραστό) και μανιτάρια (εάν θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Κατά τη διάρκεια, ρίχνουμε στον κιμά τις πιπερίες και το μπέικον, όλα κομμένα σε κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.
-
2
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τελείως τριμμένες, και αφήνουμε να πάρουν βράση.
-
3
Βράζουμε τα μακαρόνια, και αφού τα βουτυρώσουμε τα απλώνουμε σε ένα ταψί ή pyrex (όπως θα κάναμε στο παστίτσιο).
-
4
Πάνω στα μακαρόνια τοποθετούμε το τυρί του τοστ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, και πάνω από το τυρί την πάριζα ή τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια, τρίβουμε τη φέτα και την ρίχνουμε από πάνω. Στην περίπτωση που θα προσθέσουμε καλαμπόκι και μανιτάρια τα στρώνουμε και αυτά.
-
5
Σειρά έχει ο κιμάς, τον οποίο απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλο το ταψί.
-
6
Λίγο πριν το βάλουμε στο φούρνο, ρίχνουμε τυρί τριμμένο gouda από πάνω.
-
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο.
-
8
Όταν το βγάλουμε, τα τυριά θα έχουν λιώσει και τα υλικά θα έχουν δέσει μεταξύ τους. Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σχόλια (6)