Μακαρόνια με jamon
Απλή και γευστική μακαρονάδα που αναδεικνύει τη γεύση του ισπανικού jamon!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή έχει προκύψει μετά απο μία μεγάλη αναζήτηση σε site ελληνικά και ισπανικά προκειμένου να αξιοποιήσω το jamon που είχαμε προμηθευτεί σε ένα ταξίδι μας στην Ισπανία και είναι βασικά μία μοίξη όλων μαζί με δικές μου παρεμβάσεις.Jamon βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα super market έτοιμο συσκευασμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε την μακαρονάδα με prosciutto.Η μακαρονάδα δεν χρειάζεται τυρί. Εάν παρόλα αυτά θέλετε να προσθέσε, προσοχή στο αλάτι γιατί και το jamon έχει αν και όχι πολύ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια σε φετάκια και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με λίγο λάδι για να ξανθύνουν ελαφρά.
-
2
Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ¾ από το jamon (το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες), αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Αφού τραβήξει τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
4
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε τα μακαρόνια (al dente) σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νεράκι που έβρασαν.
-
5
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να πάρουν όλη τη γεύση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νεράκι που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο jamon.
Σχόλια (2)