κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρόνια με κιμά σόγιας

Μακαρόνια με κιμά σόγιας

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 500 γρ. μακαρόνια
  2. 0.5 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
  3. 1 ποτήρι νερού κιμά σόγιας
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι
  5. 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  6. 5 κόκκους μπαχάρι
  7. 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
  8. 1 κουτ. της σούπας πολτό ντομάτας
  9. αλάτι
  10. 3 ποτήρια νερό
  11. 2 κύβους λαχανικών
  12. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσουν βάζουμε μέσα τη σόγια.

  2. 2

    Την αφήνουμε να πάρει μια βάση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Την αφήνουμε 10 λεπτά και την σουρώνουμε.

  4. 4

    Την ξεπλένουμε καλά και την στίβουμε πολύ καλά.

  5. 5

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο.

  6. 6

    Έπειτα προσθέτουμε τη σόγια να σωταριστεί.

  7. 7

    Σβήνουμε με το κρασί.

  8. 8

    Προσθέτουμε το χυμό και τον πολτό και ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Βάζουμε αρκετό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και την μισή κούπα ελαιόλαδο.

  10. 10

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και βράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να πιει το περισσότερο νερό.

  11. 11

    Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο.

  12. 12

    Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και στην κατσαρόλα βάζουμε τη μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.

  13. 13

    Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

  14. 14

    Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα του κιμά σόγιας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

despinal
despinal @despinal
Πολύ ωραία συνταγή! Χρησιμοποίησα σόγια κεμπάπ.

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα