Μακαρόνια με κιμά σόγιας
Υλικά
-
500 γρ. μακαρόνια
-
0.5 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι νερού κιμά σόγιας
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
2 κουτ. γλυκού πάπρικα
-
5 κόκκους μπαχάρι
-
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
-
250 γρ. χυμό ντομάτας
-
1 κουτ. της σούπας πολτό ντομάτας
-
αλάτι
-
3 ποτήρια νερό
-
2 κύβους λαχανικών
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσουν βάζουμε μέσα τη σόγια.
-
2
Την αφήνουμε να πάρει μια βάση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
3
Την αφήνουμε 10 λεπτά και την σουρώνουμε.
-
4
Την ξεπλένουμε καλά και την στίβουμε πολύ καλά.
-
5
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο.
-
6
Έπειτα προσθέτουμε τη σόγια να σωταριστεί.
-
7
Σβήνουμε με το κρασί.
-
8
Προσθέτουμε το χυμό και τον πολτό και ανακατεύουμε καλά.
-
9
Βάζουμε αρκετό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και την μισή κούπα ελαιόλαδο.
-
10
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και βράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να πιει το περισσότερο νερό.
-
11
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο.
-
12
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και στην κατσαρόλα βάζουμε τη μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.
-
13
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
-
14
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα του κιμά σόγιας.
Σχόλια (3)