Μακαρόνια με κιμά της Ματίνας
Όταν όλοι ρωτάνε...μμμμ.. τι έβαλες μέσα στον κιμά;;
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπαχαρικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά! Αλλά και το καρότο, το οποίο βέβαια δεν το καταλαβαίνεις στην συνταγή και είναι ότι πρέπει για τα πιτσιρίκια που δεν τρώνε λαχανικά.Την συνταγή την χρησιμοποιώ και στα λαζάνια μου αλλα και στα κανελόνια, ακόμα και πέννες στον φούρνο με κιμά στο πήλινο σκεύος με μπόλικο τυρί. Κορίτσια δοκιμάστε τον και όλοι θα ρωτάνε μμμμ τι έβαλες μέσα και μυρίζει τόσο ωραία;; Πολύ νόστιμος! Καλή επιτυχία! Με αγάπη Ματίνα Ρόδος!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθω στο μπλέντερ τα καρότα,τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
-
2
Σοτάρω το κιμά να πιει τα νερά του.
-
3
Ρίχνω το ελαιόλαδο στον κιμά μου, ανακατεύω
-
4
Και προσθέτω μόλις πάρει μια βράση τον πολτό με τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύω ώστε να σοταριστούν λίγο για 2 λεπτά.
-
5
Βάζω τη σάλτσα ντομάτας ένα ποτήρι γεμάτο
-
6
Και συμπληρώνω περίπου δύο ποτήρια νερό για να ψηθεί ο κιμάς
-
7
Αρωματίζω την σάλτσα μου με το κύμινο, το πιπέρι και την κανέλα, προσθέτω και το αλάτι μου και σκεπάζω λίγο το καπάκι να μαγειρευτεί.
-
8
Και έτοιμο με μια ωραία 'δεμένη' σάλτσα με το λαδάκι της χωρίς πολλά ζουμιά και ούτε όμως στέγνη.
-
9
Σερβίρω με μακαρόνια Νο 6 ή ταλιατέλες ανάλογα τα γούστα και τυράκι της αρεσκείας σας!! Καλή όρεξή!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)