Μακαρόνια με κιμά

Bαθμολογία: 4.8281
       
 
64 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Κλασικό και αγαπημένο πιάτο: μακαρόνια με κιμά!

Μακαρόνια με κιμά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(11 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(11 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6' (9 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 41' (9 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
Βήμα 2
2) Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, φροντίζοντας να μην σβολιάσει.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο
Βήμα 4
4) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το περισσότερο ζουμί (περίπου 40').
Βήμα 5
5) Έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βήμα 6
6) Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τυράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την Sol81 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    71 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-12-08  
    Ετσι τα κανω κι εγω!απλα κι αγαπημενα!
    δεν ειχα γαρυφαλλο ολοκληρο αλλα εβαλα τριμμενο!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-7-09  
    Αυτό το φαγητό φτιάχνω σήμερα! Ίδιο το κάνω μόνο που αντί για πουμαρό βάζω ψιλοκομμένη κονκασέ και σβήνω με λίγο κρασί. Είναι απλός κι αγαπημένος τρόπος να μαγειρεύουμε τον κιμά! Και ταιριάζει επίσης με ρύζι ή μπαίνει και στο μουσακά ή το παστίτσιο!
    #
    Σχόλιο από soph, 8-10-09  
    ο κιμάς πλένετε;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-10-09  
    soph αν και έχω ακούσει να το κάνουν, εγώ τον κιμά δεν τον έχω πλύνει ποτέ.
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-10-09  
    sitronella ειμαι μακαρονου πως να το κανουμε?Ενα ευκολο και απλο φαγητο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 23-11-09  
    Κλασικά και αγαπημένα!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 15-3-10  
    πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 16-3-10  
    Κλασικό αγαπημένο φαγητό
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-4-10  
    Κλασσική, αγαπημένη γεύση.
    #
    Σχόλιο από PANZA, 27-4-10  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή εύκολη και γρηγορή .Εγώ βάζω και λίγο σκορδάκι
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-4-10  
    Αγαπημένη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 4-9-10  
    ΤΕΛΕΙΟ!! Κλασσικό & αγαπημένο. Εγώ προσθέτω και 2-3 κόκκους μπαχάρι, πράσινη πιπεριά σε κομμάτια & 2-3 καρότα ολόκληρα. Α, ξέχασα!! Σβήνω στην αρχή με λίγο άσπρο κρασί. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Conna, 5-10-10  
    Κλασσική συνταγή ... πολύ απλή σε γευση για τα γούστα μας. Εγω προσθέτω και λίγη πάστα ντομάτας, λίγη ζαχαρίτσα, λίγο μπαχάρι και 1 μονο γαρυφαλάκι γιατι δεν μας αρεσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 5-10-10  
    Αγαπημένο φαγητάκι !!!
    Εγώ τον κιμά τον πλένω πάντα...
    #
    Σχόλιο από geotek, 6-10-10  
    κι εγω ετσι τον κάνω,ο κιμας λιγο δτσκολο να πλυθεί αλλα αφού τσιγαρίζεται νομιζω καιγονται τα παντα
    #
    Σχόλιο από Τζωρτζίνα117, 21-10-10  
    φανταστική συνταγή!!! Για φοιτητές είναι ότι πρέπει!!! =)
    #
    Σχόλιο από C.K., 22-10-10  
    xaxaxaxa... Tzwrtzina symfwnw apolyta!!! :p erwtisi: an den exw ba8y tigani, to tsigarisma mporei na ginei sti katsarola??? please help, eimai asxetos!!!!
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 14-11-10  
    αμε γινεται CK
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-12-10  
    Κλασσική συνταγή, κι εγώ έτσι το κάνω, αλλά βάζω μια σκελίδα σκόρδο και ρίγανη αντί για μαιντανό! Σήμερα έτριψα και ένα καροτάκι, λίγο βασιλικό και ταμπάσκο. Μια χαρά σε κάθε του παραλλαγή!
    #
    Σχόλιο από John Nikolaidis, 6-1-11  
    Σούπερ! Με λίγο μπαχάρι και καθόλου γαρύφαλλο για τα προσωπικά μου γούστα.....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    57 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-12-08  
    Ετσι τα κανω κι εγω!απλα κι αγαπημενα!
    δεν ειχα γαρυφαλλο ολοκληρο αλλα εβαλα τριμμενο!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-7-09  
    Αυτό το φαγητό φτιάχνω σήμερα! Ίδιο το κάνω μόνο που αντί για πουμαρό βάζω ψιλοκομμένη κονκασέ και σβήνω με λίγο κρασί. Είναι απλός κι αγαπημένος τρόπος να μαγειρεύουμε τον κιμά! Και ταιριάζει επίσης με ρύζι ή μπαίνει και στο μουσακά ή το παστίτσιο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-10-09  
    sitronella ειμαι μακαρονου πως να το κανουμε?Ενα ευκολο και απλο φαγητο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 23-11-09  
    Κλασικά και αγαπημένα!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 15-3-10  
    πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 16-3-10  
    Κλασικό αγαπημένο φαγητό
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-4-10  
    Κλασσική, αγαπημένη γεύση.
    #
    Σχόλιο από PANZA, 27-4-10  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή εύκολη και γρηγορή .Εγώ βάζω και λίγο σκορδάκι
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-4-10  
    Αγαπημένη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 5-10-10  
    Κλασσική συνταγή ... πολύ απλή σε γευση για τα γούστα μας. Εγω προσθέτω και λίγη πάστα ντομάτας, λίγη ζαχαρίτσα, λίγο μπαχάρι και 1 μονο γαρυφαλάκι γιατι δεν μας αρεσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 5-10-10  
    Αγαπημένο φαγητάκι !!!
    Εγώ τον κιμά τον πλένω πάντα...
    #
    Σχόλιο από geotek, 6-10-10  
    κι εγω ετσι τον κάνω,ο κιμας λιγο δτσκολο να πλυθεί αλλα αφού τσιγαρίζεται νομιζω καιγονται τα παντα
    #
    Σχόλιο από Τζωρτζίνα117, 21-10-10  
    φανταστική συνταγή!!! Για φοιτητές είναι ότι πρέπει!!! =)
    #
    Σχόλιο από John Nikolaidis, 6-1-11  
    Σούπερ! Με λίγο μπαχάρι και καθόλου γαρύφαλλο για τα προσωπικά μου γούστα.....
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 8-3-11  
    #
    Σχόλιο από senelia, 5-4-11  
    #
    Σχόλιο από AdithetoS, 11-4-11  
    Εντάξει μορέ... μια κλασική συνταγή που ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΤΑΙ άνετα!!!!! :D
    Έσβησα με λίγο κόκκινο κρασάκι και μου 'ρθε να μπω στην κατσαρόλα και να μη βγω ποτέ....! :P
    #
    Σχόλιο από Darky, 21-4-11  
    φοβερη, κλασσικη συνταγη!μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από garvanit, 7-5-11  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 31-8-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από soph, 8-10-09  
    ο κιμάς πλένετε;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-10-09  
    soph αν και έχω ακούσει να το κάνουν, εγώ τον κιμά δεν τον έχω πλύνει ποτέ.
    #
    Σχόλιο από C.K., 22-10-10  
    xaxaxaxa... Tzwrtzina symfwnw apolyta!!! :p erwtisi: an den exw ba8y tigani, to tsigarisma mporei na ginei sti katsarola??? please help, eimai asxetos!!!!
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 14-11-10  
    αμε γινεται CK
    #
    Σχόλιο από splz, 2-12-11  
    Ήθελα να ρωτήσω αν όση ώρα βράζει ο κιμάς το καπάκι της κατσαρόλας είναι τελείως κλειστό ή μισοσκεπασμένο γιατί εμένα μου πίνει συνέχεια το νερό και χρειάζεται να προσθέτω κανά 2 φορές από μισό ποτήρι. Πολύ καλή η συνταγή και απλή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-12-11  
    Εγώ έχω ένα τηγάνι βαθύ με καπάκι γυάλινο και τον βράζω εκεί, σκεπασμένο. Αν δω πως θέλει νεράκι του προσθέτω κι εγώ λίγο.

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από makaronou, 4-9-10  
    ΤΕΛΕΙΟ!! Κλασσικό & αγαπημένο. Εγώ προσθέτω και 2-3 κόκκους μπαχάρι, πράσινη πιπεριά σε κομμάτια & 2-3 καρότα ολόκληρα. Α, ξέχασα!! Σβήνω στην αρχή με λίγο άσπρο κρασί. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-12-10  
    Κλασσική συνταγή, κι εγώ έτσι το κάνω, αλλά βάζω μια σκελίδα σκόρδο και ρίγανη αντί για μαιντανό! Σήμερα έτριψα και ένα καροτάκι, λίγο βασιλικό και ταμπάσκο. Μια χαρά σε κάθε του παραλλαγή!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 23-1-12  
    Έχω την εντύπωση ότι είναι καλυτερο με ντοματάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκια ντομάτα αν είναι καλοκαίρι, και όχι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Έτσι το κάνω πάντα αλλά βάζω σε σκόνη τα μπαχαρικά μου, στη μυτούλα με το κουταλάκι για να μην υπερισχύουν στην γεύση. Προσθέτω και ένα δαφνόφυλλο.
    #
    Σχόλιο από bvick, 23-2-12  
    κι εγω ετσι τα φτιαχνω ακριβως! βαζω 4 πιρουνακια γιατι τα καλυτερα μακαρονια με κιμα να ετρωγα απο μια μαγειρισσα που ειναι στον παιδικο σταθμο (...οτι να'ναι).
    λοιπον αυτη η κυρια εβαζε και αυγο σαν σπασμενη ομελετα μεσα και κατι αλλο και γινοταν γλυκος και ζουμερος!!! εχω βαλει 2 αυγα, εχω τριψει και καροτο αλλα ακομα αυτη τη γευση δεν την εχω πετυχει ακριβως...
    #
    Σχόλιο από mornanorie, 18-4-13  
    Πολύ ωραία, εγώ βάζω μοσχοκάρυδο αντί για γαρύφαλλο και ένα φύλλο δάφνης!Επίσης κόκκινο γλυκό πιπέρι και μια ιδεα καυτερό. Συμφωνώ με τη neraida2, εγώ βάζω ένα κονκασέ (έχει λιγοτερο χυμο) ή αν βαλω συμπυκνωμένο χυμό, 2 κουταλιες της σουπας για καθε ατομο, δλδ για μισο κιλο κιμα σχεδον μιση συσκευασία
    #
    Σχόλιο από common, 16-11-13  
    Κλασσικό και αγαπημένο (είτε έτσι, είτε με προσθήκη σκόρδου, καρότου, πιπεριάς, κρασιού, μπαχαριού, μοσχοκάρυδου). Εγώ πρόσθεσα και νερό, για να μου βγει πιο αραιή η σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από v_vikaki, 27-11-13  
    Παιδιά και ένα με δυο κουταλάκια ζάχαρη για να πάρει τη ξινίλα που αφήνει η σάλτσα τομάτας,επίσης εγώ βάζω και πιπεριά,σίγουρα μισό ποτηράκι κρασί άλλα το κάνει πολύ βαρύ επίσης δυο-τρεις σκελίδες σκόρδο οπωσδηπτε.
    #
    Σχόλιο από kos_asteraki, 9-12-14  
    Έγινε παρά πολυ ωραίος . Εγω δεν έβαλα μαϊντανό αλλά 2 σκόρδα και 1 κύβο λαχανικών . Έγινε φανταστικός

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

     ΚΡΕΑΤΑ  ΚΑΙ  ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΙΜΑΣ
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Μακαρονάδες
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της scarlett
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της raskolnikof
    εβδομαδα 14
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της linalinakilina