Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και λιαστή ντομάτα

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
alexicious, 09.02.13

Περιγραφή

Μία υπέροχη και διαφορετική σάλτσα για απαιτητικούς ουρανίσκους.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος (200ml)
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 10-12 λιαστές ντομάτες (από το βαζάκι)
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 3 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, ανάλογα τα γούστα. Προσωπικά τα προτιμώ al dente, δηλαδή να είναι ζωντανά και όχι λασπωμένα. Τα σουρώνουμε, δεν τα ξεπλένουμε με νερό, γιατί αλλιώς θα ξεπλυθεί και το πολύτιμο άμυλο που έρχεται και δένει με την εκάστοτε σάλτσα.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια. Δεν ξεπλένουμε τις λιαστές ντομάτες, αλλά τις κόβουμε κατευθείαν όπως τις βγάζουμε από το βάζο τους.
  3. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια πάντα φωτιά. Μετά από λίγο προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες. Με το που δούμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να έχουν μαλακώσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5-10 λεπτά.
  5. Σβήνουμε και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα να πάει παντού.
  6. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
  7. Η σάλτσα λογικά θα έχει πάρει χρωματάκι από τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα, θα είναι υπεροχα πηχτή και θα σπάει την μύτη. Είναι η καλύτερη μακαρονάδα που έχω γευτεί, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τετράγωνο κουτάκι κρέμα γάλακτος. Τα τετράγωνα κουτιά έχουν πιο πηχτή κρέμα, ενώ τα πιο συνηθισμένα μακρόστενα, πιο ρευστή. Αν βάλετε την πηχτή, δε θα χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά βράσιμο. Την συνταγή την εμπνεύστηκε μια πολύ καλή μου φίλη πριν καιρό και τη διαδίδω γιατί πιστεύω πως θα ενθουσιάσει.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από lisa17, 24-11-13  
    Απλή, γρήγορη και νόστιμη! Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lisa17, 24-11-13  
    Απλή, γρήγορη και νόστιμη! Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    ανθολόγιο συνταγών
    Ένα βιβλίο 174 αγαπημένων συνταγών, του/της littlesugar