κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
christina.f
christina.f @cook_8450012
,France

Μια διαφορετική μακαρονάδα για όσους αγαπούν τα μανιτάρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα στο www.videojug.com. Την έκανα και ενθουσιάστηκα και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας. Αν δεν μπορείτε να βρείτε porcini μπορείτε να την κάνετε με οποιαδήποτε άλλα φρέσκα μανιτάρια. Δεν είναι σίγουρα το ίδιο πιάτο γευστικά, αλλά είναι εξίσου νόστιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4
  1. 0.5 kg μακαρόνια (φιογκάκια, πέννες κ.λ.π.)
  2. 50 gr αποξηραμένα μανιταρια porchini ή περίπου 250 gr φρέσκα porchini
  3. 1 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το έντερο
  4. 1 ξερό κρεμμύδι
  5. 8-10 ντοματάκια cherry
  6. 1 μικρή καυτερή πιπεριά αν αγαπάτε τα καυτερά φαγητά
  7. μαϊντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό κατά τα γνωστά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια ζεματίζουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

  2. 2

    Σε ένα μπωλάκι με χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα porcini για περίπου 20 λεπτα.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε το λουκάνικο που του έχουμε αφαιρέσει το έντερο και το έχουμε κάνει με τα χέρια μας μικρά κομματάκια.

  4. 4

    Ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να ετοιμαστεί το λουκάνικο. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι τα porcini με το νερό μέσα στο οποίο τα μουλιάσαμε για extra γεύση και την κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει.

  6. 6

    Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ντοματάκια cherry και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
Πολυ καλη η μακαροναδα!Σιγουρα θα τη ξαναφτιαξω!!!

Από

christina.f
christina.f @cook_8450012
στις
,France