Μακαρόνια με μείγμα από λαχανικά και τυριά
Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που μπορείς να το συνδιάσεις με πολλά! Θα σας δώσω ενα μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και μυζήθρα απλά να ξέρετε οτι θα είναι πιό βαρύ!
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες)
-
2 πιπεριές κόκκινες μεσαίου μεγέθους
-
2 πιπεριές πράσινες μεσαίου μεγέθους
-
4 στρογγυλά μανιταρια
-
250-300 γραμμάρια τυρί γκούντα
-
7-8 φέτες ζαμπόν
-
4 φέτες μπέικον
-
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
-
1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια για 11-13 λεπτά.
-
2
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το μπέικον, τις πιπεριές και το σκόρδο.
-
3
Αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε και το ένα κουτί κρέμα γάλακτος.
-
4
Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε χωρις να τα κρυώσουμε
-
5
Ρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα (όπου έβραζαν) στον πάτο κρέμα γάλακτος (κρατάμε χαμηλή φωτιά στο μάτι)
-
6
Αμέσως ρίχνουμε λίγα μακαρόνια, λίγο ζαμπόν και ένα μέρος του τυριού.
-
7
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
8
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπέικον.
Σχόλια