Μακαρόνια με πέστο Βασιλικού

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
memh, 26.04.07

Περιγραφή

Είναι απο τις πιο γρήγορες, νόστιμες και απολαυστικές συνταγές για τους "μακαρονολάτρες" και μη!
Μακαρόνια με πέστο Βασιλικού
photo: Ρηνιώ

Συνταγή από:

memh

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο αρεσκείας σας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού και παραπάνω
  • 1 πακετάκι κουκουνάρια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε λίγο όπως συνήθως.
  2. Στο μούλτι ή μπλεντερ βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά και όταν λιώσουν τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
  3. Ο καθένας ας βάλει ανάλογα με τα γούστα του παραπάνω ή παρακάτω απο τα προαναφερθέντα υλικά. Συνοδέψτε με κρασάκι. Καλη μας Ορεξη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πέστο γίνεται και με μαιντανό στην θέση του βασιλικού.
Αν θέλετε για πιο υγιεινά δεν βουτυρώνετε τα μακαρόνια, βάλτε κατευθείαν την πέστο.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 29-3-08  
    Η συνταγή αυτή ειναι όντως απο τις πιο γρήγορες και εύκολες. Εγώ την κάνω λίγο διαφορετικά. Για ένα πακέτο μακαρόνια βάζω στο multi 4-6 σκελίδες σκόρδο, μισό κουταλάκι αλάτι κ μισό πιπέρι,2 φλυτζάνια του espresso ελαιόλαδο, δύο σακουλάκια κουκουνάρι και τα λιώνω. Ρίχνω μετά 2 φλυτζάνια του καφέ φρέσκο βασιλικό, τον οποίο επίσης λιώνω. Προσθέτω 2 φλυτζάνια παρμεζάνα και τα λιώνω. Γίνετια ένα πηχτό μίγμα. Βράζω τα μακαρόνια (LINGUINE), τα σουρώνω, τα ρίχνω στην κατσαρόλα και προσθέτω το μίγμα ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά.
    #
    Σχόλιο από Popitsa, 29-3-08  
    egw brazw ta makaronia kai sto blender liwnw basiliko 2 prasina kremidakia feta kai ladi kai ta anakateuw. poli wraia salata eidika me psita (barbeque)
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-4-08  
    Ετσι οπως εχεις τα υλικα για το μουλτι εχω την εντυπωση ,οτι χρειαζετε και λιγο υγρο στοιχειο .Ας πουμε εγω βαζω κουταλιες απο το μακαρονοζουμο.Αν θελω να την κανω πιο αμαρτωλη ,κρεμμα γαλακτος .Παντως ετσι και πολυ λαδι θα χρειαστει ,με αποτελεσμα να σκεπασει τισς μυρωδιες και θα στουμπωσει το μουλτι.Εσυ ξερεις ,πες μας.
    #
    Σχόλιο από mama, 21-4-08  
    Ναι Ντίνα και εγώ έτσι το φτιάχνω. Γίνετε όπως η μαγιονέζα...δες εδώ την συνταγή μου
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/saltsa-pesto.html

    Την φτιάχνω μία φορά το χρόνο τέλη Ιουλίου με Αύγουστο με όλους τους βασιλικούς που έχουμε... Έχω έτσι όλο το χρόνο.. Το διατηρώ όπως τον πελτέ και τις μαρμελάδες.
    #
    Σχόλιο από ggr, 22-4-08  
    Να πω και εγώ κάτι δικό μου.
    Μου το είχαν πει, αλλά στη συνέχεια το διαπίστωσα και ...ιδίοις όμασι : Η παρασκευή της σάλτσας με γουδί την κάνει πιό κρεμώδη, πιό λεία απ' ότι γίνεται με το μπλέντερ.
    Επίσης : Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι αγνό παρθένο, με ευχάριστη γεύση. Εάν είστε λάτρεις του είδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγουρέλαιο, εσείς αποφασίζετε.΄
    Ακόμα : Η αρχική παρασκευή της σάλτσας ΔΕΝ θέλει πολλά υγρά, το λαδάκι (ένα ποτήρι για τη δοσολογία ενός γεύματος 6 ατόμων) είναι αρκετά. Όταν θα έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσετε, τότε ναι την αραιώνεται με νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο. Συντηρείται (όπως όλα (?) τα πράγματα) καλύτερα με όχι πολύ νερό στη σύνθεσή του
    Τέλος, πέστο βασιλικού με .....μαιντανό δεν γίνεται. Γίνεται ? Θα είναι πέστο μαιντανού
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-4-08  
    Οποτε εγω που δεν την συντηρω και την φτιαχνω ,οποτε την χρειαζομαι ,καλως πραττω που βαζω κανα 2 κουταλακια μακαρονοζουμο.
    Οσο για το γουδι ,το εχω ακουσει και εγω εχεις δικιο τζ τζ αρ.Αλλοιωνει τη μυρωδια του βασιλικου και τα υπολοιπα που λες και εσυ.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 3-12-08  
    Πέστο χωρίς καθόλου τυρί γίνεται;;;!!!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 3-12-08  
    Παιδιά , να σας πω ένα μυστικό ; Το χειμώνα που δεν έχουμε βασιλικό , μπορούμε να βάλουμε δυόσμο, που οπωσδήποτε έχουμε στη γλάστρα μας και διατηρήται χειμώνα- καλοκαίρι. ΄Εχει υπέροχη γεύση , με λίγο περισσότερο σκορδάκι και φυσικά....φυσικά....γραβιέρα , παρμεζάνα , ότι μας αρέσει ....
    #
    Σχόλιο από elenavan, 3-12-08  
    Βάλε και παρμεζάνα reggiano με τα υπόλοιπα υλικά και θα δοξασθείς!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 3-5-09  
    δοκίμασα να το κάνω χθες γιατί μου τελείωσε και το τελευταίο βαζάκι πέστο.το αποτέλεσμα δεν ήταν άσκημο μα δεν ήταν πέστο.τελικά αξίζει τον κόπο που χαλάω ώρες στο γουδί για να την κάνω.παρμεζάνα χρειάζεται και το κουκουνάρι ήταν πολύ για 6 φύλλα βασιλικού που έβαλα και ήθελε λιγότερο σκόρδο.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 29-7-09  
    επειδη αναφερθηκατε σε δυοσμο, να πω κι εγω οτι τον χρησιμοποιω πολυ αντι για βασιλικο ακριβως επειδη εχω στο παρτερι μου. συνηθως το χτυπαω στο μουλτι με κασιους και μια φορα το εκανα και με αμυγδαλα, με ολα τα υποποιπα υλικα ιδια,δηλ παρμεζανα σκορδο κλπ. δεν ξερω αν ονομαζεται πεστο αυτο, αλλα ειναι πραγματικα πολυ νοστιμο κ ευκολο κ γενικως οποτε εχω φυλλα τετοιου τυπου και καποιον ξηρο καρπο, στααανταρ θα κανω μια γρηγορη σαλτσουλα για τα μακαρονια μου χιχι
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-8-09  
    Το έκανα με μαϊντανό και πρόσθεσα και παρμεζάνα τριμμένη καθώς χτυπούσα. Πολύ ωραία γεύση.
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 14-3-12  
    πολυ ωραια εγω βαζω διοσμο βαζω 6 σκελιδες σκορδο 2 πακετακια κουκουναρια και τριμμενη ιταλικη παρμεζανα και γινεται τελεια
    #
    Σχόλιο από Μαργκό, 29-7-12  
    Την κάνω χρόνια τη συνταγή και είναι καταπληκτική! Επειδή λατρεύω το βασιλικό φροντίζω να φτιάχνω μπόλικη πεστο με σκέτο βασιλικό και μπόλικο ελαιόλαδο που τα διατηρώ στο ψυγείο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και κάθε φορά προσθέτω και τα υπόλιπα υλικά.Σας διαβεβαιώ ότι η πιό οικονομική και χορταστική συνταγή είναι με αμύγδαλα.Την παρμεζάνα την αποφεύγω, με το αμύγδαλο δεν καταλαβαίνεις ότι λείπει!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από ives, 28-2-14  
    Αγαπημένο το σκόρδο επομένως ο γευστικός συνδυασμός με τα επίσης αγαπημένα ζυμαρικά απόλυτα ικανοποιητικός. Μια ακόμη νόστιμη συνταγή από τις χιλιάδες του site. Μπράβο.

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mama, 21-4-08  
    Ναι Ντίνα και εγώ έτσι το φτιάχνω. Γίνετε όπως η μαγιονέζα...δες εδώ την συνταγή μου
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/saltsa-pesto.html

    Την φτιάχνω μία φορά το χρόνο τέλη Ιουλίου με Αύγουστο με όλους τους βασιλικούς που έχουμε... Έχω έτσι όλο το χρόνο.. Το διατηρώ όπως τον πελτέ και τις μαρμελάδες.
    #
    Σχόλιο από ggr, 22-4-08  
    Να πω και εγώ κάτι δικό μου.
    Μου το είχαν πει, αλλά στη συνέχεια το διαπίστωσα και ...ιδίοις όμασι : Η παρασκευή της σάλτσας με γουδί την κάνει πιό κρεμώδη, πιό λεία απ' ότι γίνεται με το μπλέντερ.
    Επίσης : Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι αγνό παρθένο, με ευχάριστη γεύση. Εάν είστε λάτρεις του είδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγουρέλαιο, εσείς αποφασίζετε.΄
    Ακόμα : Η αρχική παρασκευή της σάλτσας ΔΕΝ θέλει πολλά υγρά, το λαδάκι (ένα ποτήρι για τη δοσολογία ενός γεύματος 6 ατόμων) είναι αρκετά. Όταν θα έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσετε, τότε ναι την αραιώνεται με νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο. Συντηρείται (όπως όλα (?) τα πράγματα) καλύτερα με όχι πολύ νερό στη σύνθεσή του
    Τέλος, πέστο βασιλικού με .....μαιντανό δεν γίνεται. Γίνεται ? Θα είναι πέστο μαιντανού
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-4-08  
    Οποτε εγω που δεν την συντηρω και την φτιαχνω ,οποτε την χρειαζομαι ,καλως πραττω που βαζω κανα 2 κουταλακια μακαρονοζουμο.
    Οσο για το γουδι ,το εχω ακουσει και εγω εχεις δικιο τζ τζ αρ.Αλλοιωνει τη μυρωδια του βασιλικου και τα υπολοιπα που λες και εσυ.
    #
    Σχόλιο από elenavan, 3-12-08  
    Βάλε και παρμεζάνα reggiano με τα υπόλοιπα υλικά και θα δοξασθείς!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 3-5-09  
    δοκίμασα να το κάνω χθες γιατί μου τελείωσε και το τελευταίο βαζάκι πέστο.το αποτέλεσμα δεν ήταν άσκημο μα δεν ήταν πέστο.τελικά αξίζει τον κόπο που χαλάω ώρες στο γουδί για να την κάνω.παρμεζάνα χρειάζεται και το κουκουνάρι ήταν πολύ για 6 φύλλα βασιλικού που έβαλα και ήθελε λιγότερο σκόρδο.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-8-09  
    Το έκανα με μαϊντανό και πρόσθεσα και παρμεζάνα τριμμένη καθώς χτυπούσα. Πολύ ωραία γεύση.
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 14-3-12  
    πολυ ωραια εγω βαζω διοσμο βαζω 6 σκελιδες σκορδο 2 πακετακια κουκουναρια και τριμμενη ιταλικη παρμεζανα και γινεται τελεια
    #
    Σχόλιο από Μαργκό, 29-7-12  
    Την κάνω χρόνια τη συνταγή και είναι καταπληκτική! Επειδή λατρεύω το βασιλικό φροντίζω να φτιάχνω μπόλικη πεστο με σκέτο βασιλικό και μπόλικο ελαιόλαδο που τα διατηρώ στο ψυγείο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και κάθε φορά προσθέτω και τα υπόλιπα υλικά.Σας διαβεβαιώ ότι η πιό οικονομική και χορταστική συνταγή είναι με αμύγδαλα.Την παρμεζάνα την αποφεύγω, με το αμύγδαλο δεν καταλαβαίνεις ότι λείπει!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από ives, 28-2-14  
    Αγαπημένο το σκόρδο επομένως ο γευστικός συνδυασμός με τα επίσης αγαπημένα ζυμαρικά απόλυτα ικανοποιητικός. Μια ακόμη νόστιμη συνταγή από τις χιλιάδες του site. Μπράβο.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 3-12-08  
    Πέστο χωρίς καθόλου τυρί γίνεται;;;!!!

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 29-3-08  
    Η συνταγή αυτή ειναι όντως απο τις πιο γρήγορες και εύκολες. Εγώ την κάνω λίγο διαφορετικά. Για ένα πακέτο μακαρόνια βάζω στο multi 4-6 σκελίδες σκόρδο, μισό κουταλάκι αλάτι κ μισό πιπέρι,2 φλυτζάνια του espresso ελαιόλαδο, δύο σακουλάκια κουκουνάρι και τα λιώνω. Ρίχνω μετά 2 φλυτζάνια του καφέ φρέσκο βασιλικό, τον οποίο επίσης λιώνω. Προσθέτω 2 φλυτζάνια παρμεζάνα και τα λιώνω. Γίνετια ένα πηχτό μίγμα. Βράζω τα μακαρόνια (LINGUINE), τα σουρώνω, τα ρίχνω στην κατσαρόλα και προσθέτω το μίγμα ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά.
    #
    Σχόλιο από Popitsa, 29-3-08  
    egw brazw ta makaronia kai sto blender liwnw basiliko 2 prasina kremidakia feta kai ladi kai ta anakateuw. poli wraia salata eidika me psita (barbeque)
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-4-08  
    Ετσι οπως εχεις τα υλικα για το μουλτι εχω την εντυπωση ,οτι χρειαζετε και λιγο υγρο στοιχειο .Ας πουμε εγω βαζω κουταλιες απο το μακαρονοζουμο.Αν θελω να την κανω πιο αμαρτωλη ,κρεμμα γαλακτος .Παντως ετσι και πολυ λαδι θα χρειαστει ,με αποτελεσμα να σκεπασει τισς μυρωδιες και θα στουμπωσει το μουλτι.Εσυ ξερεις ,πες μας.
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 3-12-08  
    Παιδιά , να σας πω ένα μυστικό ; Το χειμώνα που δεν έχουμε βασιλικό , μπορούμε να βάλουμε δυόσμο, που οπωσδήποτε έχουμε στη γλάστρα μας και διατηρήται χειμώνα- καλοκαίρι. ΄Εχει υπέροχη γεύση , με λίγο περισσότερο σκορδάκι και φυσικά....φυσικά....γραβιέρα , παρμεζάνα , ότι μας αρέσει ....
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 29-7-09  
    επειδη αναφερθηκατε σε δυοσμο, να πω κι εγω οτι τον χρησιμοποιω πολυ αντι για βασιλικο ακριβως επειδη εχω στο παρτερι μου. συνηθως το χτυπαω στο μουλτι με κασιους και μια φορα το εκανα και με αμυγδαλα, με ολα τα υποποιπα υλικα ιδια,δηλ παρμεζανα σκορδο κλπ. δεν ξερω αν ονομαζεται πεστο αυτο, αλλα ειναι πραγματικα πολυ νοστιμο κ ευκολο κ γενικως οποτε εχω φυλλα τετοιου τυπου και καποιον ξηρο καρπο, στααανταρ θα κανω μια γρηγορη σαλτσουλα για τα μακαρονια μου χιχι

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμαρικα
    Ένα βιβλίο 141 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ζυμαρικα - Μακαρονοσαλατες
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της cghcom
    Makaronades
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της GiannisPlat