Μακαρόνια Μπολονέζ
Μακαρόνια με κιμά μπολονέζ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 κιλό μακαρόνια
-
1/2 κιλό κιμά
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 μέτριο καρότο σε κύβους
-
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
-
1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
-
2 φλυτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτα
-
1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
-
αλάτι, πιπέρι
-
μαϊντανό (μισό ματσάκι)
-
1 φύλλο δάφνης
-
λάδι για τσιγάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο ψιλοκομμένα.
-
3
Προσθέτουμε τον κιμά και τον βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
-
5
Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
-
6
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και την πάστα ντομάτας, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δάφνη), αλάτι, πιπέρι.
-
7
Νερό (τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά) και βράζουμε για 20-30 λεπτά (ώσπου να εξατμιστεί το νερό).
Σχόλια (24)