chrilemos
chrilemos @chrilemos
,Ελλάδα

Μακαρόνια με κιμά μπολονέζ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
  1. 1/2 κιλό μακαρόνια
  2. 1/2 κιλό κιμά
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 μέτριο καρότο σε κύβους
  6. 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  7. 1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
  8. 2 φλυτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτα
  9. 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. μαϊντανό (μισό ματσάκι)
  12. 1 φύλλο δάφνης
  13. λάδι για τσιγάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο ψιλοκομμένα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον κιμά και τον βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.

  5. 5

    Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.

  6. 6

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και την πάστα ντομάτας, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δάφνη), αλάτι, πιπέρι.

  7. 7

    Νερό (τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά) και βράζουμε για 20-30 λεπτά (ώσπου να εξατμιστεί το νερό).

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Joanna Gabriel
Joanna Gabriel @cook_9145117
φωτο δεν έχω, αλλά συγχαρητήρια για τη συνταγή έχω! προφανώς το γάλα κάνει όλη τη δουλειά ώστε η σάλτσα να γίνεται πιο "αλοιφή" και να μην "κρατάει" ο κιμάς στο δόντι πράγμα που είναι και το κύριο ζητούμενο σε μια μπολονέζ! παρότι είμαι κάποιας ηλικίας είμαι σχετικά νεόκοπη (πλην ταλαντούχα!) στην παραδοσιακή μαγειρική κι αυτή η συνταγή σας έχει μπει στο φάκελο με τις αγαπημένες μου για να την ανασύρω τακτικά! ευχαριστώ πολύ <3

Από

chrilemos
chrilemos @chrilemos
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα