Μακαρόνια ογκρατέν ala mama
Au Gratin με σπανάκι, προσαρμοσμένο για παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να συνδυάσετε εσείς τα τυριά και τα αλλαντικά. Αλάτι δεν βάζω καθόλου με καλύπτει αυτο που έχει το σκληροτύρι.Ταιριάζει και ψιλοκομμένο καρότο.Αντί για γιαούρτι μπορείτε να βάλετε μόνο κρέμα γάλακτος ή κρέμα και αυγά.Ταιριάζει ωραία σε μπουφέ για παιδικό πάρτι.
Υλικά
-
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
-
150 γρ γκουντα
-
150 γρ σκληροτύρι Ολύμπου
-
2 γιαούρτια
-
1 κουτί μικρό κρέμα γάλακτος
-
150 γρ σπανάκι ή 3 μπάλες κατεψυγμένο (πολύ ψιλοκομμένο)
-
6 φέτες γαλοπούλα βραστή
-
1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το σπανάκι, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε προηγουμένως λαδώσει.
-
2
Τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε την γαλοπούλα και ρίχνουμε και το καλαμπόκι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα στο πυρέξ.
-
3
Με αυγοδάρτη χτυπάμε τα γιαούρτια με την κρέμα γάλακτος να γίνουν ένα. Ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληροτύρι.
-
4
Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να κάνει κόκκινη κρούστα το τυρί.
Σχόλια (3)
Εύχομαι να αρέσει στα παιδιά μου γιατί είναι και δύσκολα τα ατιμούλικα.
Μάλλον θα παραλείψω το σπανάκι, μη δει πράσινο χρώμα ο γιος μου και με κυνηγάει.
Ευχαριστώ για τη συνταγή σου!!!