Μακαρόνια πραγματικά μπολονέζ
Η μπολονέζ η πραγματική ΔΕΝ είναι με κιμά. Είναι με κομμάτια μόσχου ψιλοκομμένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φον σκούρο=ζωμός μόσχουβούτυρο νουαζετ=βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙεμινσε= κομμένο φέτεςΖουλιέν= λωρίδεςμπρινουαζ= κυβάκια
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
-
2
Μόλις βράσει ρίχνουμε το ζυμαρικό μας.
-
3
Όταν γίνει αλν τεντε τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τους προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο.
-
4
Καθαρίζω το φιλέτο απο λίπη και συνδετικους ιστους. Το κόβω με μαχαίρι εμινσέ, ζουλιέν, μπρινουάζ. Σωτάρουμε το κρέας σε βούτυρο νουαζέτ, προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, αφαιρούμε λιπαρή ουσία. Σβήνουμε με κρασί.
-
5
Προσθέτω ντομάτες, μπουκέ γκαρνί, προαιρετικά λίγο φον σκούρο.
-
6
Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.
-
7
Αφήνω να γλασάρει ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά.
-
8
Σερβίρω πανω απο το ζυμαρικό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια