Μακαρόνια στο φούρνο "ογκρατέν" αλλά χωρίς τύψεις!
Πρόκειται για μακαρόνια φούρνου με φέτα και τυρί, μανιτάρια και μια ελαφριά, εύκολη και γρήγορη μπεσαμέλ! γι΄αυτό και το "χωρίς τύψεις", γιατί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αυθεντικά ογκρατέν. Ελπίζω να σας αρέσει. Γίνεται γρήγορα και είναι οικονομική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
την συνταγή την βρήκα στο food states
Υλικά
-
μακαρόνια (της επιλογής σας)
-
νερό αρκετό για να τα καλύψει (για το βράσιμο)
-
λίγο αλάτι
-
Υλικά για την κρέμα
-
3 κούπες γάλα
-
3 κ.σ. κορν φλάουρ
-
λίγο πιπέρι
-
λίγο αλάτι
-
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
-
Επιπλέον
-
1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα
-
1 1/2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα
-
1 1/2 κούπες τριμμένο τυρί (Gouda ή κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει)
-
γαλοπούλα σε κομματάκια (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το αλάτι και τα μακαρόνια και βράζουμε για 12-15 λεπτά (ή όσο αναγράφεται πάνω στην συσκευασία για τα μακαρόνια). Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσουν.
-
2
Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε με σουρωτήρι.
-
3
Παίρνουμε 1/2 κούπα από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά. Έπειτα το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ, το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Τοποθετούμε ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει!
-
4
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μακαρόνια σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε την κρέμα καλύπτοντας όλα τα μακαρόνια και τελευταία προσθέτουμε τα τυριά.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά
-
6
Και να πάρει το φαγητό ένα ωραίο καφέ-χρυσαφί χρώμα.
Σχόλια (3)