Μακαρόνια στο φούρνο τα θεϊκά
Είναι από τις συνταγές που δεν περισσεύει τίποτα. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά αντί για λουκάνικα μπορείτε να βάλετε μπέικον ψιλοκομμένο, ζαμπόν ή γαλοπούλα.Δοκιμάστε την ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς μακαρονάδες (σαν την αδερφή μου !).
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια πέννες (ή κάποιο άλλο κοφτό)
-
10 φέτες τυρί του τοστ (εγώ χρησιμοποιώ νουνού gouda)
-
2 κούπες τυριά τριμμένα (ότι σας αρέσει, κατά προτίμηση μαλακά για να λιώσουν)
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος
-
Για την σάλτσα
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
-
1 κ.γ. (κοφτό) κανέλα
-
1 κ.σ. βασιλικός
-
1 1/2 κ.γ. ρίγανη
-
λίγο ελαιόλαδο
-
2 ποτήρια νερό
-
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στην συσκευασία.
-
2
Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Δεν λαδώνουμε τα μακαρόνια.
-
3
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει τον πάτο).
-
4
Προσθέτουμε την ντομάτα, όλα τα μυρωδικά και το νερό.
-
5
Ανακατεύουμε λίγο κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
-
6
Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα λουκάνικα αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε ροδέλες.
-
7
Αφού και η σάλτσα μας είναι έτοιμη την ρίχνουμε όλη στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
-
8
Κόβουμε τις φέτες τους τοστ σε κόμματια.
-
9
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγες στον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω λίγα μακαρόνια.
-
10
Από πάνω ρίχνουμε άλλες λίγες φέτες από το τυρί του τοστ και την μια κούπα με τα τριμμένα τυριά.
-
11
Ρίχνουμε από πάνω άλλη μια στρώση μακαρόνια τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
-
12
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας).
Σχόλια (2)