Μακαρονόπαστα ντομάτας με σπανάκι
Πρόκειται για μία συνταγή που αρέσει και στα παιδιά και στους μεγάλους. Είναι μία παραλλαγή από συνταγή συσκευασίας χόρτων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για φέτα, μπορείτε να ανακατέψετε στο σπανάκι με ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% και με κομμάτια παρμεζάνας. Είναι εξίσου ευχάριστο το αποτέλεσμα για τον ουρανίσκο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ριγκατόνι, τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στα μακαρόνια ανακατεύοντας ελαφρά.
-
3
Προσθέτουμε τα 2/3 της γκούντα και ανακατεύουμε ξανά.
-
4
Βράζουμε για λίγα λεπτά το σπανάκι με λίγο νερό και το σουρώνουμε.
-
5
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τον ντοματοπολτό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
6
Παίρνουμε ένα τηγάνι, σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι, το σπανάκι και τον μαϊντανό για πέντε λεπτά, ρίχνουμε την φέτα, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από το μάτι.
-
7
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ ή ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, απλώνουμε το σπανάκι και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
-
8
Περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια