Μακαρονόπιτα 2

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
21 ψήφοι
_Ratatouille_, 29.10.08

Περιγραφή

Μία γρήγορη και ζουμερή μακαρονόπιτα!
Μακαρονόπιτα 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
  • 5 φύλλα "σπιτικά"
  • 4 - 5 αυγά
  • 400gr. περίπου φέτα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ελάχιστο αλεύρι(μία χουφτούλα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με διάφορα τυριά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Γάλα , Ζυμαρικά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 50' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα.
  3. Ρίχνουμε την φέτα στα μακαρόνια.
  4. Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα προσθέτουμε και αυτά.
  5. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι (να προσέξουμε πόσο αλμυρή είναι η φέτα για να ρίξουμε την ανάλογη ποσότητα αλατιού), το αλεύρι και το πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί μας ελαφρώς,στρώνουμε τα 3 φύλλα, στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και κλείνουμε με τα άλλα 2 φύλλα!
  8. Ρίχνουμε από πάνω απ' την πίτα λίγο βουτυράκι εδώ και εκεί.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η φέτα και τα αυγά μπορούν να αυξομειωθούν ανάλογα με τα γούστα! Εγώ βάζω μπόλικη φέτα. Αναφέρω πιο πάνω σπιτικά φύλλα γιατί στην συγκεκριμένη πίτα ταιριάζουν καλύτερα από θέμα γεύσης. Γίνεται όμως και με φύλλα του εμπορίου. Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-11-08  
    Εμείς την κάνουμε χωρίς καθόλου φύλλο και γίνεται πολύ ωραία. Η ζύμη σφίγγει και μπορείς να την κόψεις άνετα σε κομμάτια!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-11-08  
    Ναυσικά μου δεν "αρπάζουν" τα μακαρόνια χωρίς φύλλο???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-11-08  
    Βάζουμε τα 3/4 του πακέτου μακαρόνια, οπότε είναι κάπως λιγότερα και περισσότερη η ζύμη. Επιπλέον, από πάνω βαζουμε και τυράκι. Κάνει μια ωραία καστανή κρούστα από πάνω, και όταν καφετίσει, βάζουμε αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα μακαρόνια που προεξέχουν.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-11-08  
    Αχαααα! Αλλά αυτό μου θυμίζει κάτι σαν σουφλέ Ναυσικά και όχι μακαρονόπιτα:P
    Πίτα χωρίς φύλλο δεν λέγεται πίτα υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια! :P
    #
    Σχόλιο από rafahl, 8-1-09  
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΟΥΛΑ, 18-3-09  
    #
    Σχόλιο από blueangel, 30-4-09  
    ήταν αρκετά καλή!αλλά υποθέτω ότι δεν έπρεπε να βράσω μέχρι τέλους τα μακαρονια και μου βγήκε κάπως λασπώδης (πάντως η γεύση της ήταν καλή).θα την φτιάξω ξανά χωρίς να τα βράσω μέχρι τέλους, αλλά θα τα αφήσω να κρατάνε λίγο.
    #
    Σχόλιο από Reina foititria, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από Geni, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 14-2-10  
    εγω κανω την ιδια συνταγη αλλα αντι φυλλα βαζω κρεμα μπεσαμελ οπως στο παστιτσιο και γινεται τελεια.

    #
    Σχόλιο από Δεσποινα1963, 3-3-10  
    ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ....ΘΑ ΤΗΝ ...ΤΣΑΚΙΣΩ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ
    #
    Σχόλιο από rouli726, 17-4-10  
    ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΙ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΜΥΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΩΡΑΙΑ.
    #
    Σχόλιο από angy85, 29-9-10  
    Την έφτιαξε σήμερα η μαμά μου με σπιτικό φύλλο και έγινε τρομερή!Αντί για μακαρόνια Νο 2 έβαλε κοφτό μακαρονάκι και έγινε πολύ αφράτη και γευστική!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 24-1-11  
    Πάρα πολύ ωραία.Ακριβως όπως την φτιάχνει η μάνα μου(Μεσσολογγιτισα) και συνήθως αρέσει και στα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 1-2-11  
    Πρόσθεσα και λίγο ζαμπόν και λίγες ψιλοκομένες χρωματιστές πιπεριές.Νοστιμότατο.
    #
    Σχόλιο από dthemora, 26-4-11  
    Δε μας άρεσε καθόλου! Το φύλλο δεν ταιριάζει και η γέμιση είναι νια-νια(συγνώμη, δε βρίσκω πιο κατάλληλο χαρακτηρισμό)
    #
    Σχόλιο από femcook, 17-8-11  
    Το ένα λίτρο γάλα για τα ήδη βρασμένα μακαρόνια δεν είναι πολύ? Πόση ώρα τα βράζουμε τα μακαρόνια?
    #
    Σχόλιο από mairystyle, 29-3-12  
    Κατι πολύ σημαντικό που έπρεπε να γραφτεί στο πώς το κάνουμε όπως και δήποτε,επιδή το φτιαχνε κ η γιαγιά μου κ το'χω φτιάξει κ ψάξει είναι:Τα μακαρόνια να μίσοβράζουνε ώστε να μή γίνουν νιανιά'όπως γράφτικε πιό πάνω,άλλά κ για να αποροφήσει τα υγρά του μίγματως μας που είναι κ η ουσία για να βγεί νόστιμο..Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθήτε.
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 30-3-12  
    Εγω την εκανα χτες βραδυ που ειχα τραπεζακι και ο κουμπαρος μου κοντεψε να φαει ολο το ταψι μονος του! Εβαλα ομως μακαρονια κοχυλια αλ ντεντε βρασμενα και λιγοστεψα τη φετα συμπληρωνοντας με τυρι τριμμενο Arla (δανεζικο σκληρο) και προσθεσα και λιιιγο μοσχοκαρυδο. Αλάτι καθολου, ειναι πολυ αλμυρο το δανεζικο. Γαλα εβαλα πολυ λιγοτερο, ενα ποτηρι περιπου. Πανω στο τελευταιο φυλλο εριξα και σουσαμακι μαλιστα...Μια χαρουλα, γρηγορη και σε βγαζει και ασπροπροσωπη :)
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 31-3-12  
    Εμένα προσωπικά δεν μου έχει βγει ποτέ νια-νια όπως γράφτηκε παραπάνω! Η συνταγή μου αναφέρει τα μακαρόνια να βραστούν κανονικά, όχι να υπερ-βραστούν!!! (Στο παστίτσιο θεωρείται ότι τα μακαρόνια είναι νια-νια;)
    Το 1 λίτρο γάλα χρειάζεται για ν' αφρατέψει η πίτα μαζί με τ' αυγά και να μην βγει στεγνή!
    Είναι μια καθαρά "μοντέρνα" Ηπειρώτικη πίτα :)
    Όπως και να το κάνουμε ξέρουμε από πίτες αχαχαχαχ
    Χαίρομαι που σας άρεσε και που σας βγάζει αυτοπρόσωπους!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-11-08  
    Ναυσικά μου δεν "αρπάζουν" τα μακαρόνια χωρίς φύλλο???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-11-08  
    Βάζουμε τα 3/4 του πακέτου μακαρόνια, οπότε είναι κάπως λιγότερα και περισσότερη η ζύμη. Επιπλέον, από πάνω βαζουμε και τυράκι. Κάνει μια ωραία καστανή κρούστα από πάνω, και όταν καφετίσει, βάζουμε αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα μακαρόνια που προεξέχουν.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-11-08  
    Αχαααα! Αλλά αυτό μου θυμίζει κάτι σαν σουφλέ Ναυσικά και όχι μακαρονόπιτα:P
    Πίτα χωρίς φύλλο δεν λέγεται πίτα υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια! :P
    #
    Σχόλιο από rafahl, 8-1-09  
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΟΥΛΑ, 18-3-09  
    #
    Σχόλιο από blueangel, 30-4-09  
    ήταν αρκετά καλή!αλλά υποθέτω ότι δεν έπρεπε να βράσω μέχρι τέλους τα μακαρονια και μου βγήκε κάπως λασπώδης (πάντως η γεύση της ήταν καλή).θα την φτιάξω ξανά χωρίς να τα βράσω μέχρι τέλους, αλλά θα τα αφήσω να κρατάνε λίγο.
    #
    Σχόλιο από Reina foititria, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από Geni, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 14-2-10  
    εγω κανω την ιδια συνταγη αλλα αντι φυλλα βαζω κρεμα μπεσαμελ οπως στο παστιτσιο και γινεται τελεια.

    #
    Σχόλιο από Δεσποινα1963, 3-3-10  
    ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ....ΘΑ ΤΗΝ ...ΤΣΑΚΙΣΩ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ
    #
    Σχόλιο από rouli726, 17-4-10  
    ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΙ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΜΥΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΩΡΑΙΑ.
    #
    Σχόλιο από angy85, 29-9-10  
    Την έφτιαξε σήμερα η μαμά μου με σπιτικό φύλλο και έγινε τρομερή!Αντί για μακαρόνια Νο 2 έβαλε κοφτό μακαρονάκι και έγινε πολύ αφράτη και γευστική!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 24-1-11  
    Πάρα πολύ ωραία.Ακριβως όπως την φτιάχνει η μάνα μου(Μεσσολογγιτισα) και συνήθως αρέσει και στα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 1-2-11  
    Πρόσθεσα και λίγο ζαμπόν και λίγες ψιλοκομένες χρωματιστές πιπεριές.Νοστιμότατο.
    #
    Σχόλιο από dthemora, 26-4-11  
    Δε μας άρεσε καθόλου! Το φύλλο δεν ταιριάζει και η γέμιση είναι νια-νια(συγνώμη, δε βρίσκω πιο κατάλληλο χαρακτηρισμό)
    #
    Σχόλιο από mairystyle, 29-3-12  
    Κατι πολύ σημαντικό που έπρεπε να γραφτεί στο πώς το κάνουμε όπως και δήποτε,επιδή το φτιαχνε κ η γιαγιά μου κ το'χω φτιάξει κ ψάξει είναι:Τα μακαρόνια να μίσοβράζουνε ώστε να μή γίνουν νιανιά'όπως γράφτικε πιό πάνω,άλλά κ για να αποροφήσει τα υγρά του μίγματως μας που είναι κ η ουσία για να βγεί νόστιμο..Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθήτε.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 31-3-12  
    Εμένα προσωπικά δεν μου έχει βγει ποτέ νια-νια όπως γράφτηκε παραπάνω! Η συνταγή μου αναφέρει τα μακαρόνια να βραστούν κανονικά, όχι να υπερ-βραστούν!!! (Στο παστίτσιο θεωρείται ότι τα μακαρόνια είναι νια-νια;)
    Το 1 λίτρο γάλα χρειάζεται για ν' αφρατέψει η πίτα μαζί με τ' αυγά και να μην βγει στεγνή!
    Είναι μια καθαρά "μοντέρνα" Ηπειρώτικη πίτα :)
    Όπως και να το κάνουμε ξέρουμε από πίτες αχαχαχαχ
    Χαίρομαι που σας άρεσε και που σας βγάζει αυτοπρόσωπους!
    #
    Σχόλιο από vibek, 20-10-12  
    Επειδή μου βγήκε αρκετή η γέμιση έκανα και με φύλλο και χωρίς, βγήκαν και οι δύο θεσπέσιες!!!
    #
    Σχόλιο από evi_santorini, 4-12-12  
    to fullo pws na to ftiaxsoume.....
    #
    Σχόλιο από aggotsi, 29-1-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από femcook, 17-8-11  
    Το ένα λίτρο γάλα για τα ήδη βρασμένα μακαρόνια δεν είναι πολύ? Πόση ώρα τα βράζουμε τα μακαρόνια?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-11-08  
    Εμείς την κάνουμε χωρίς καθόλου φύλλο και γίνεται πολύ ωραία. Η ζύμη σφίγγει και μπορείς να την κόψεις άνετα σε κομμάτια!
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 30-3-12  
    Εγω την εκανα χτες βραδυ που ειχα τραπεζακι και ο κουμπαρος μου κοντεψε να φαει ολο το ταψι μονος του! Εβαλα ομως μακαρονια κοχυλια αλ ντεντε βρασμενα και λιγοστεψα τη φετα συμπληρωνοντας με τυρι τριμμενο Arla (δανεζικο σκληρο) και προσθεσα και λιιιγο μοσχοκαρυδο. Αλάτι καθολου, ειναι πολυ αλμυρο το δανεζικο. Γαλα εβαλα πολυ λιγοτερο, ενα ποτηρι περιπου. Πανω στο τελευταιο φυλλο εριξα και σουσαμακι μαλιστα...Μια χαρουλα, γρηγορη και σε βγαζει και ασπροπροσωπη :)
    #
    Σχόλιο από despinal, 28-3-14  
    Εμείς κάνουμε μια συνταγή της Αργυρούς που είναι σχεδόν ίδια, με τις εξής παραλλαγές: βάζουμε φέτα και κίτρινο τυρί και βάζουμε 1 1/2 φλυτζάνι γάλα και ένα κεσεδάκι γιαούρτι και γίνεται τέλεια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα
    ΠΙΤΕΣ~ΠΙΤΣΕΣ~ΤΑΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Ηλιοδώρα
    pites
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια