Μακαρονόπιτα μιας άλλης εποχής
Με απλά υλικά η απίστευτη νοστιμιά
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστα (προτιμείστε το νωπό)
-
1 πακέτο μακαρόνια Νο 3
-
1/2 κιλό φέτα
-
3-4 αυγά
-
αλάτι (για το βράσιμο των μακαρονιών)
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη (μπωλ) και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντάς τα ελαφρώς για να μην κολλήσουν.
-
2
Τρίβουμε τη φέτα με το χέρι μας και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια. Προσθέτουμε επίσης το πιπέρι και τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε καλά σε ένα άλλο σκεύος) κρατώντας ένα αυγό για το τέλος.
-
3
Παίρνουμε ένα ταψί λίγο μικρότερο από αυτό του φούρνου της κουζίνας μας. Το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και στρώνουμε δύο φύλλα, λαδόνωντάς τα με ένα πινέλο. Ρίχνουμε λίγο από το υλικό μας προσέχοντας να πάει παντού ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε στρώνοντας ένα ακόμα φύλλο και αφού το λαδόσουμε με το πινέλο μας ρίχνουμε πάλι από το υλικό μας συνεχίζοντας έτσι κατ' αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το υλικό, κρατώντας δύο φύλλα για το τελείωμα της πίτας μας.
-
4
Αφού στρώσουμε και τα δύο τελευταία φύλλα χαράσουμε τη πίτα μας σε λωρίδες. Σένα μικρό μπωλάκι χτυπάμε το αυγό που είχαμε κρατήσει με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε με το πινέλο καλά τη πίτα μας.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου.
Σχόλια (2)