Μακαρονοσαλάτα 5
Μπορείς να την γευθείς ως ορεκτικό,(σε ανθρώπινη ποσότητα) ή ως κυρίως γεύμα (σε "γαϊδουρινή" ποσότητα). Εγώ πάντα προτιμώ την δεύτερη εκδοχή) Είναι από τις σαλάτες που αγαπώ πολύ και ετοιμάζω αρκετά συχνά, ειδικά αν περιμένω φίλους. Δεν έχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία και μέσα σε χρόνο dt σε βγάζει ασπροπρόσωπο!
Υλικά
-
1 παριζάκι ολόκληρο, κομμένο σε κυβάκια (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σου, όλα ταιριάζουν)
-
250 gr γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
-
250 gr gouda τριμμένη
-
300 gr μικρά ντοματίνια πλυμμένα καλά και κομμένα στα δυο
-
300 gr βρασμένο καλαμπόκι
-
300 gr αρακά
-
2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια
-
Για την sauce
-
1 μικρή μαγιονέζα
-
4 κ.σ. κέτσαπ
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο ΜΑΖΙ με τον αρακά.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce και αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και παγώνουμε με κρύο νερό. Δεν τα λαδώνουμε. Δεν χρειάζεται..
-
4
Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας ΚΑΙ την sauce. Ανακατεύουμε καλά να "λερωθούν" τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε με διαφάνεια και βάζουμε για 30' στο ψυγείο.
-
5
Σερβίρουμε και απολαυμάνουμε)
Σχόλια (2)