Μακαρονοσαλάτα Συνάντησης
Κάνω την σαλάτα αυτή πάντα όταν περιμένω κόσμο στο σπίτι, γιατί συνοδεύει υπέροχα, τόσο τα κρύα, όσο και τα ζεστά πιάτα ή ψητά κρεατικά. Αποτελεί κι από μόνη της ένα πλήρες κρύο ελαφρύ πιάτο για δείπνο. Την γευτήκαμε στην συνάντησή μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιλογή των λαχανικών κατά την γνώμη μου να είναι με βάση την κόκκινη πιπεριά, καρότο, αρακά και καλαμπόκι. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ ωραίο χρωματικό αποτέλεσμα!! Υ.Σ.Ευχαριστώ πολύ την Ναυσικά για την επεξεργασία της φώτο!!
Υλικά
-
500 γρ Μακαρονάκι κοράλλι
-
1000 γρ Ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
-
500-600 γρ αλλαντικά διάφορα κομμένα σε κύβους
-
250 γρ Γκούντα τριμμένο ή μισό-μισό με κεφαλοτύρι τριμμένο
-
500 γρ Μαγιονέζα
-
500 γρ Γιαούρτι στραγγιστό
-
50-70 γρ μουστάρδα απαλή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ του 1,5 lit βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα και ελάχιστο αλάτι. Αναδεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Γεμίζουμε στο μισό μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά (χωρίς να αλατίσουμε) και τα σουρώνουμε. Ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό να παραμείνουν ζωηρά στο χρώμα τους. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
-
3
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε καθαρό αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τον χρόνο του πακέτου. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό.
-
4
Εν το μεταξύ, στο διάστημα αυτό έχουμε κόψει σε κύβους τα αλλαντικά και τρίψαμε στον τρίφτη τα κίτρινα τυριά μας.
-
5
Βάζουμε σε πολύ βαθύ μπολ, (εγώ χρησιμοποιώ ένα των 4,2lit) τα αλλαντικά, τα λαχανικά, τα μακαρόνια, την σος γιαουρτιού και τέλος τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πολύ απαλά την σαλάτα μας από κάτω προς τα επάνω.
-
6
Αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Σχόλια (86)