κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονοτονοσαλάτα της μαμάς μου

Μακαρονοτονοσαλάτα της μαμάς μου

Athinoula79
Athinoula79 @cook_8461957
Αργοστόλι,Ελλάδα

Δροσερή μακαρονοτονοσαλάτα ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι! Πολύ εύκολη για μπουφέ. Πάρτε την και σε πικ νικ και απολαύστε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή (που ο καθείς την εμπλουτίζει ανάλογα με τα γούστα του) μου την έμαθε η μανούλα μου. Έχω πάρει αυτή τη σαλάτα σε πικ νικ και δεν έμεινε μήτε βιδούλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Ένα μεγάλο μπωλ
  1. 1 πακέτο ζυμαρικά (βίδες κατά κύριο λόγο)
  2. 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  3. Αγγουράκι τουρσί σε κομματάκια (7-8 αγγουράκια)
  4. 2-3 ντομάτες (σε κομματάκια)
  5. 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  6. 4-5 γενναίες κ. σούπας καλαμπόκι (βρασμένο, ε!)
  7. 1 πράσινη πιπεριά (σε κομματάκια)
  8. 1 κόκκινη πιπεριά (σε κομματάκια)
  9. 1 πορτοκαλί πιπεριά (σε κομματάκια)
  10. 1 κίτρινη πιπεριά (σε κομματάκια)
  11. Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
  12. Λίγο άνιθο (προαιρετικά)
  13. 1 φλυτζάνι μαγιονέζα
  14. 2 κ. σούπας κέτσαπ
  15. Λίγο ουίσκι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις βίδες μας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακετάκι τους.

  2. 2

    Τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νεράκι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

  3. 3

    Ρίχνουμε τις βίδες μας σε ένα μεγάλο μπωλ.

  4. 4

    Προσθέτουμε τον τόνο και τα λαχανικά μας.

  5. 5

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Θέλουμε να μπουρδουκλωθούν όλα μαζί και να κολλήσουν στις "βιδοστροφές" τα διάφορα υλικά μας.

  6. 6

    Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και το ουίσκι (αν τελικά βάλουμε-αλλιώς πίνουμε εμείς μια γουλίτσα στην υγειά της μαγειρικής μας) και τα ανακατευουμε καλά. Θέλουμε να έχουμε όσο γίνεται ενιαίο χρώμα για τη σως μας.

  7. 7

    Ρίχνουμε τη σως πάνω στα υλικά μας κι ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

  8. 8

    Κλείνουμε το μπωλ (ή το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη) και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
ευχαριστούμε για την συνταγή,έγινε ανάρπαστη,πολύ όμορφη!

Από

Athinoula79
Athinoula79 @cook_8461957
στις
Αργοστόλι,Ελλάδα