Μακαρονοτονοσαλάτα της μαμάς μου
Δροσερή μακαρονοτονοσαλάτα ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι! Πολύ εύκολη για μπουφέ. Πάρτε την και σε πικ νικ και απολαύστε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή (που ο καθείς την εμπλουτίζει ανάλογα με τα γούστα του) μου την έμαθε η μανούλα μου. Έχω πάρει αυτή τη σαλάτα σε πικ νικ και δεν έμεινε μήτε βιδούλα.
Υλικά
-
1 πακέτο ζυμαρικά (βίδες κατά κύριο λόγο)
-
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
-
Αγγουράκι τουρσί σε κομματάκια (7-8 αγγουράκια)
-
2-3 ντομάτες (σε κομματάκια)
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
4-5 γενναίες κ. σούπας καλαμπόκι (βρασμένο, ε!)
-
1 πράσινη πιπεριά (σε κομματάκια)
-
1 κόκκινη πιπεριά (σε κομματάκια)
-
1 πορτοκαλί πιπεριά (σε κομματάκια)
-
1 κίτρινη πιπεριά (σε κομματάκια)
-
Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
-
Λίγο άνιθο (προαιρετικά)
-
1 φλυτζάνι μαγιονέζα
-
2 κ. σούπας κέτσαπ
-
Λίγο ουίσκι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις βίδες μας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακετάκι τους.
-
2
Τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νεράκι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
-
3
Ρίχνουμε τις βίδες μας σε ένα μεγάλο μπωλ.
-
4
Προσθέτουμε τον τόνο και τα λαχανικά μας.
-
5
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Θέλουμε να μπουρδουκλωθούν όλα μαζί και να κολλήσουν στις "βιδοστροφές" τα διάφορα υλικά μας.
-
6
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και το ουίσκι (αν τελικά βάλουμε-αλλιώς πίνουμε εμείς μια γουλίτσα στην υγειά της μαγειρικής μας) και τα ανακατευουμε καλά. Θέλουμε να έχουμε όσο γίνεται ενιαίο χρώμα για τη σως μας.
-
7
Ρίχνουμε τη σως πάνω στα υλικά μας κι ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
-
8
Κλείνουμε το μπωλ (ή το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη) και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρουμε.
Σχόλια (3)