Μακεδονίτικη κολοκυθόπιτα
Είναι μία αλμυρή και λίγο καυτερή πίτα φιαγμένη με την πορτοκαλί κολοκύθα, εντελώς διαφορετική από τις άλλες γιατί όσο κρυώνει γίνεται καλύτερη και γιατί είναι καθαρά Μακεδονίας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη είναι η κλασική του απλού φύλλου, ανοίγουμε μικρά φύλλα απλώνουμε την γέμιση και τα τυλίγουμε σαν στριφτή.Την τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί την λαδώνουμε και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμ.Τρώγεται κρύα και την άλλη μέρα είναι καλύτερη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα σε μικρά κομάτια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα σε ρεντε ή στο μούλτι.
-
2
Βάζουμε το λάδι, το αλάτι και τον κύβο καθώς και μισό ποτήρι νερό. Το βάζουμε στη φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει, προς το τέλος προσθέτουμε και το ρύζι για να τραβήξει τα υγρά.
-
3
Βάζουμε στο τέλος το πιπέρι και λοιώνουμε την κολοκύθα πατώντας την με το εργαλείο γιά τον πουρέ. Δοκιμάζουμε τη γέμιση γιά να ελέγξουμε το αλάτι
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)