κύρια φωτογραφία συνταγής Μακεδονίτικη κολοκυθόπιτα
aktida
aktida @cook_8449976

Είναι μία αλμυρή και λίγο καυτερή πίτα φιαγμένη με την πορτοκαλί κολοκύθα, εντελώς διαφορετική από τις άλλες γιατί όσο κρυώνει γίνεται καλύτερη και γιατί είναι καθαρά Μακεδονίας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη είναι η κλασική του απλού φύλλου, ανοίγουμε μικρά φύλλα απλώνουμε την γέμιση και τα τυλίγουμε σαν στριφτή.Την τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί την λαδώνουμε και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμ.Τρώγεται κρύα και την άλλη μέρα είναι καλύτερη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. χλιαρό νερό
  3. λίγο αλάτι
  4. λίγο λάδι(1 κουτ.σούπ.)
  5. λίγο ξύδι(1 κουτ.σούπ.)
  6. Γιά τη γέμιση
  7. 0.5 κολοκύθα πορτ.
  8. 1 μεγ.κουτ.σερβ.σούπας λάδι
  9. 1 φυλτζ καφέ ρύζι καρολίνα
  10. αλάτι
  11. 1 κύβος λαχανικών
  12. μπόλικο μαύρο πιπέρι όσο ανεχόμαστε μα αρκετό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα σε μικρά κομάτια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα σε ρεντε ή στο μούλτι.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι, το αλάτι και τον κύβο καθώς και μισό ποτήρι νερό. Το βάζουμε στη φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει, προς το τέλος προσθέτουμε και το ρύζι για να τραβήξει τα υγρά.

  3. 3

    Βάζουμε στο τέλος το πιπέρι και λοιώνουμε την κολοκύθα πατώντας την με το εργαλείο γιά τον πουρέ. Δοκιμάζουμε τη γέμιση γιά να ελέγξουμε το αλάτι

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

merenta
merenta @cook_8490204
Μπορείτε να γράψετε τις αναλογίες για τη ζύμη; Ευχαριστώ!!!

Από

aktida
aktida @cook_8449976
στις