Μακεδονίτικη Πρασοκιμαδόπιτα 2
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα έξι φύλλα είναι για μεγάλο ταψί, όπως είναι αυτό του φούρνου. Για μικρότερο ταψί ανοίξτε 8 φύλλα
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
1 κιλό αλεύρι για πίτες
-
1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
-
2 κ. σ. ξύδι
-
Νερό όσο πάρει
-
Για τη γέμιση
-
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
3 πράσα
-
1 κρεμμύδι
-
αλατι πιπέρι
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε
-
2
Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος με λίγο νερό και τα μαραίνουμε
-
3
Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
-
4
Προσθέτουμε το κιμά, αφήνουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε
-
5
Τ΄ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά
-
6
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και 1 κ.γλ. αλάτι
-
7
Ζυμώνουμε ξεκινώντας μ΄ένα ποτήρι νερό και ανάλογα ρίχνουμε μέχρι το ζυμάρι να είναι εύπλαστο
-
8
Χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια
-
9
Τ΄αλευρώνουμε και ανοίγουμε έξι φύλλα
-
10
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδωνοντας τα με μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο
-
11
Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
-
12
Το τελευταίο το λαδώνουμε και από πάνω
-
13
Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς
Σχόλια (20)