Μακεδονίτικη Πρασοκιμαδόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αλάτι και το πιπέρι είναι καταβούληση. Αν το φύλλο είναι χειροποίητο η πίτα θα γίνει ακόμα πίο νόστιμη.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
7 μεγάλα πράσα
-
0.5 κιλό κιμά μοσχάρι ή ανάμικτο κίμα μοσχάρι με χοιρινό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 ποτήρι λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τον κιμά. Όταν αρχίζουν να βγάζουν νερό τα πράσα προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το λάδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και εμείς λιγάκι νερό ώστε να πάρουν μια βράση. Όταν πιουν το νερό τους κατεβάζουμε την γέμιση απ΄την φωτιά.
-
2
Προθερμένουμε την κουζίνα μας. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, ρίχνουμε την γέμιση μέσα. Κατόπιν απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
-
3
Χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο πάντα.
Σχόλια