Μαλακά cookies διπλής σοκολάτας
Μαλακά μπισκότα με δυο σοκολάτες και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
-
100 γρ. βούτυρο
-
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
-
60 γρ. ζάχαρη καστανή
-
40 γρ. αλεύρι
-
20 γρ. κακάο κοσκινισμένο
-
1 κουτ. γλ. baking powder
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 βανίλιες
-
2 αυγά
-
200 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
-
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
-
90 γρ. φουντούκια (ή αμύγδαλα) καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα 170 γρ. σοκολάτας και το αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσουν.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε στον κάδο το μίγμα σοκολάτας – βουτύρου.
-
3
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σκόνες. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και μετά προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τα 150 γρ. τεμαχισμένης σοκολάτας γάλακτος και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με το χέρι.
-
4
Με ένα κουτάλι βάζουμε μίγμα από το ζυμάρι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να αφήσουν λίγη απόσταση γιατί στο ψήσιμο τα μπισκότα απλώνουν.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 160ο βαθμούς φούρνο για 12 λεπτά ακριβώς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια