Μαλακά μπισκότα με ginger
Είναι φανταστικά μυρωδάτα μπισκότα, μαλακά, βέβαια, όπως μαρτυρά ο τίτλος. Τώρα που χειμωνιάζει είναι τέλεια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα τυχαία στο ίντερνετ, στο site allrecipes.com.Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν αναφέρεται στη συνταγή, αλλά το δοκίμασα και της ταίριαζε περίφημα. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 και 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
-
2 κουτ. γλυκού τριμμένο ginger
-
3/4 κου. γλ. τριμμένη κανέλλα
-
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο γαρίφαλο
-
1/4 κου. γλ. αλάτι
-
3/4 κούπας μαργαρίνη
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 αβγό
-
1 κουτ. σούπας νερό
-
1/4 κούπας μελάσσα ή μέλι
-
επιπλέον ζάχαρη όση χρειαστεί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι τα αφρατέψουν και ρίχνουμε και το αβγό.
-
3
Προσθέτουμε κατόπιν το νερό και τη μελάσσα ή το μέλι
-
4
Και σιγά σιγά ενσωματώνουμε σε αυτό το μείγμα το αλεύρι με τα μπαχαρικά.
-
5
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα, ούτως ώστε να πλάσουμε εύκολα τα μπισκότα μας.
-
6
Πλάθουμε τα μισκοτάκια μας σε σχήμα μικρού καρυδιού και τα κυλάμε στη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε λαδόχαρτο σε απόσταση, γιατί απλώνουν, και τα πατάμε από πάνω να γίνουν λίγο πλακουτσωτά.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
Σχόλια (13)