Μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
Υπέροχα, μαλακά, αφράτα, σοκολατένια και εύκολα μπισκοτάκια by Στέλιος Παρλιάρος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Σ. Παρλιάρος χρησιμοποιησε μιξερ αλλα γινονται πολυ εύκολα και με το χέρι. Ακόμα χρησιμοποιεί βούτηρο, εγω προτημώ τη μαργαρίνη.Η δοσολογια που σας δίνω είναι η διπλάσια. Ευχαριστούμε την Glikoula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
200 γρ. ζάχαρη καστανή (εγώ εχω βάλει την κοινή ζάχαρη)
-
120 γρ. μαργαρίνη
-
200 γρ. αλεύρι
-
2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
1-2 αυγά
-
1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα (προεραιτικά)
-
100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (ή όση θέλετε εσείς!!!)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη
-
2
Τα αυγά,
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
-
4
Και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έκτος σοκολάτας.
-
5
Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε την σοκολατα. Η ζύμη θα πρέπει να κολλαει στο χέρι.
-
6
Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά. Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Σχόλια (75)