Μαλακά Ψωμάκια για Burger και Hot Dog

Bαθμολογία: 4.9412
       
 
17 ψήφοι
Urban, 27.11.09

Περιγραφή

Μία συνταγή που έψαχνα καιρό να πετύχω, και τελικά τα κατάφερα με τη βοήθεια μιας συνταγής... για κρουασάν και δυνατό αλεύρι. Γίνονται πολύ μαλακά, ίσως και περισσότερο απο κάποια του εμπορίου που θα πετύχετε φρέσκα. Οικονομικά ίσως έρχονται και στη μισή τιμή απο του σούπερ μάρκετ και σίγουρα κρατάνε λίγες μέρες. Θερμιδικά, τα 16 είναι κάτι λιγότερο απο 200kcal το ένα.

Μαλακά Ψωμάκια για Burger και Hot Dog
photo: Sitronella

Συνταγή από:

Urban

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3/4 της κούπας νερό
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 της κούπας γάλα
  • 2 αυγά
  • μισό κιλό αλεύρι δυνατό (περίπου 4 κούπες) (αν είναι δυνατόν και λιγότερο, η ζύμη πρέπει να κολλάει, και μετά να προστεθεί λίγο για το πλάσιμο όταν χωρίζουμε ψωμάκια)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 μαγιά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμάκια μίνι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: 16 ψωμάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το νερό σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και λιώνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει μεταφέρουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το γάλα κρύο απο το ψυγείο ώστε να κρυώσει όσο πρέπει το νερό και να βάλουμε αμέσως μετά τη μαγιά. Χτυπάμε με σύρμα και προσθέτουμε το αυγό και μετά λίγο - λίγο το αλεύρι.
  2. Όταν αρχίσει να σφίγγει η ζύμη συνεχίζουμε με το χέρι. Μετά απο καλό ζύμωμα, λαδώνουμε τη λεκανίτσα και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μιάμιση ώρα.
  3. Μόλις φουσκώσει το χωρίζουμε σε 16 ίσα μέρη που πλάθουμε σε μπαλάκια. Σε ένα μεγάλο ταψί τα τοποθετούμε ανα 9 η πρώτη φουρνιά και 7 η δεύτερη και βάζουμε το πρώτο ταψί στο φούρνο. Καλό είναι το άλλο ταψί να σκεπαστεί με μία καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Χρησιμοποιούμε μία σκάλα κοντά στον πάτο του φούρνου, ή κατευθείαν στον πάτο αν είμαστε σίγουροι ότι ο φούρνος μας δεν θα τα κάψει. Στοφάρουμε στους 60 για 20 λεπτά, και στους 100 για άλλα 10 λεπτά χρησιμοποιώντας την αντίσταση. Σε αυτό το σημείο περνάμε με ένα πινέλο κουζίνας την πρώτη φουρνιά με γάλα ή ασπράδι αυγού, και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 με 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  4. Αφού βγούν και μόλις κρυώσει ο φούρνος επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την επόμενη φουρνιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ίδια ζύμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αφράτη και μαλακιά πίτσα, όπου χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 έως 8 κομμάτια ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

Με τη ζύμη χωρισμένη σε 16 κομμάτια γίνονται ατομικά πιτσάκια οπότε μπορείτε να κάνετε τα μισά πιτσάκια και τα άλλα μισά ψωμάκια.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 3-12-09  
    Όταν λες 1 μαγιά, εννοείς 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 νωπή;
    #
    Σχόλιο από un4moa, 9-12-09  
    Τι μαγια ξερη η νωπη ?
    #
    Σχόλιο από fragola, 13-12-09  
    Μπράβο, παραγματικά αφράτα και ωραία! Εγώ τα έκανα πιο μικρά βέβαια, αλλά ήταν μικρά και τα λουκάνικα... Άρεσαν σε ολους!
    #
    Σχόλιο από redhair, 16-12-09  
    Αχ!! Δεν καταλαβα τα αφηνεις να φουσκώσουν πριν τα ψήσεις τα ψωμάκια; "Στοφάρουμε" τι σημαίνει;
    #
    Σχόλιο από Urban, 29-12-09  
    Μαγιά εγώ δοκίμασα ξηρή αλλά υποθέτω πως μπορεί να μπει και νωπή. Στοφάρουμε εννοούμε τη χαμηλή θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται ο φούρνος, βοηθάει πολύ στο φούσκωμα. Και το φούσκωμα που αναφέρω είναι για μετά το χώρισμα της ζύμης και αφού ζυμώσουμε πια τα ψωμάκια, πρέπει να τα αφήσουμε εκ νέου να φουσκώσουν γιατί αλλιώς η θα γίνουν πιο μικρά και πιο πυκνά.
    #
    Σχόλιο από ddora, 21-4-10  
    Σκέφτομαι να το κάνω με αλεύρι ολικής. Χρειάζεται κάποια τροποποίηση στα υλικά ή στον τρόπο παρασκευής?
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 21-4-10  
    μήπως ξέρεις να μου πεις πόσα γραμμάρια νωπής μαγιάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από ΝΑΝΑ ΕΔΕΣΣΑ, 21-4-10  
    Κορίτσια είναι τέλεια!!
    Τα έκανα με νωπή μαγιά, στο πάρτυ της κόρης μου, σαν hot dog mini και τρελάθηκαν ολοι!!!
    #
    Σχόλιο από dinalala, 21-4-10  
    λοιπον πολυ καλη ιδεα για να κανω σαντουιτς τον αντρα μου για την δουλεια..ελπιζω να πετυχει
    #
    Σχόλιο από Urban, 22-4-10  
    Για το αλευρι ολικης υποθετω πως γινεται, δεν εχει καποια διαφορετικη πυκνοτητα ωστε να χρειαστει να αλλαξεις την ποσοτητα. Ίσως δεν βγουν τοσο αφρατα ομως, που κι αυτο το θεωρω λιγο απιθανο! Για τη νωπη μαγια βαζετε μια συσκευασια την ετοιμη, αν θελετε να χρησιμοποιησετε χυμα που πηρατε απο καποιον φουρνο δειτε ποσα γραμμαρια ειναι η συσκευασμενη και κανονιστε το με την ηλεκτρονικη ζυγαρια σας.
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-9-10  
    εγω τα εκανα σε στρογγυλο σχημα για σαντουιτς για μεγαλους,επειδη δεν μου αρεσουν τα συσκευασμενα ψωμακια με τις μεγαλες ημερομηνιες ληξεως γεματα συντηρητικα!!!!!!!
    η μαγια των σουπερ μαρκετ ειναι ενας κυβος των 42 γρ.
    εγω εβαλα λιγοτερη μαγια γιατι δεν θελω να μου μυριζουν.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 21-9-10  
    Οταν λές δυνατό αλεύρι εννοείς το αλεύρι για τσουρέκια??? Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-9-10  
    Πολυανθη εγω μα αλευρι δυνατο αυτο που φτιαχνουμε τσουρεκια τα εφτιαξα.
    #
    Σχόλιο από chilli, 28-9-10  
    αυτά τα ψωμάκια βγαινουν σαν το κλασικό ψωμάκι που κανουμε π.χ hamburger;τα έφτιαξα κ μαλλον κάτι έγινε λάθος κ μου βγήκαν σαν ψωμι κλασικο δηλαδή με σκληρή κόρα. μπορείς να βοηθήσεις μήπως;στα υλικά σου δεν άλλαξα τιποτα όμως έβαλα κ τις 4 κούπες αλεύρι γιατί μου φαινόταν πολυ μαλακό.από εκει κ μετα φούσκωσε κανονικά,τη χώρισα, σκεπασα το ενα ταψί κ το έβαλα στο φούρνο με τισ οδηγιες ακριβώς για τους χρονους κ.λ.μήπως έπρεπε να τα αφήσω να φουσκώσουν παλι πριν το φούρνο;ή έβαλα πολύ αλεύρι στα χέρια μου στο πλάσιμο για να μην κολλάνε κ τα σκλήρυνα;δεν ξέρω..
    #
    Σχόλιο από McFarland, 19-11-10  
    Πραγματικά αν μπορούσα να βάλω όλα τα πιρουνάκια του κόσμου θα τα έβαζα! Τα έκανα την προηγούμενη Κυριακή.. Εξαιρετικα! Και λίγα λέω! Μπράβο σου! Καιρό έψαχνα μια τέτοια συνταγή!
    #
    Σχόλιο από anna777, 1-4-11  
    Πολύ ωραία και εύκολα. Έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και βγήκαν μια χαρά! Ευχαριστώ για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από voulla, 3-4-11  
    Ρε παιδιά εμένα μου εγιναν μαλακά αλλα μου απλώσαν πολύ.Εβαλα όμως αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Μήπως φταίει αυτό?
    #
    Σχόλιο από zuccherina, 14-12-11  
    Σούπερ! τα έφτιαξα στον κάδο του μίξερ ως παραδοσιακή νοικοκυρά που είμαι κι ούτε χεράκια δε λέρωσα! 16 βέβαια δεν βγήκαν, αλλά τα πέτυχα γευστικώς! Το μόνο που λέω να κάνω την επόμενη φορά είναι λιγότερη μαγιά για να είναι πιο διακριτική η μυρωδιά.
    #
    Σχόλιο από biriba, 4-1-12  
    Εβαλα 3 κουπες και κατι αλευρι, για να ειναι πιο αφρατο οταν βγει απο τον φουρνο.... αλλα ηταν τοσο μαλακη η ζυμη που ξεχυλισε και μου γιναν σαν παχια βαση για πιτσα.. :Ρ Εβαλα το μπιφτεκι με μαγιονεζα, baby σπανακι, φετα παντζαρι, φετα.. και εγινε τελειο το χαμπουργκερ :)
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 14-2-12  
    loipon.. exw na pw oti apogoiteutika..... itan pio wraia k apo ta etoima!!!!! paidia dn uparxei! einai fovera toooooso afrata... pio polu xarika pou vgikan afrata.!!! itan fantastika...dn kserw ti allo na pw!!! ta ekana exthes k o antras m k o kouniados m olo sugxaritiria m edinan!!! ta 5 pirounakia einai polu liga !!!! filakia k panta tetoies wraies suntages!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από fragola, 13-12-09  
    Μπράβο, παραγματικά αφράτα και ωραία! Εγώ τα έκανα πιο μικρά βέβαια, αλλά ήταν μικρά και τα λουκάνικα... Άρεσαν σε ολους!
    #
    Σχόλιο από dinalala, 21-4-10  
    λοιπον πολυ καλη ιδεα για να κανω σαντουιτς τον αντρα μου για την δουλεια..ελπιζω να πετυχει
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-9-10  
    εγω τα εκανα σε στρογγυλο σχημα για σαντουιτς για μεγαλους,επειδη δεν μου αρεσουν τα συσκευασμενα ψωμακια με τις μεγαλες ημερομηνιες ληξεως γεματα συντηρητικα!!!!!!!
    η μαγια των σουπερ μαρκετ ειναι ενας κυβος των 42 γρ.
    εγω εβαλα λιγοτερη μαγια γιατι δεν θελω να μου μυριζουν.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από McFarland, 19-11-10  
    Πραγματικά αν μπορούσα να βάλω όλα τα πιρουνάκια του κόσμου θα τα έβαζα! Τα έκανα την προηγούμενη Κυριακή.. Εξαιρετικα! Και λίγα λέω! Μπράβο σου! Καιρό έψαχνα μια τέτοια συνταγή!
    #
    Σχόλιο από voulla, 3-4-11  
    Ρε παιδιά εμένα μου εγιναν μαλακά αλλα μου απλώσαν πολύ.Εβαλα όμως αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Μήπως φταίει αυτό?
    #
    Σχόλιο από zuccherina, 14-12-11  
    Σούπερ! τα έφτιαξα στον κάδο του μίξερ ως παραδοσιακή νοικοκυρά που είμαι κι ούτε χεράκια δε λέρωσα! 16 βέβαια δεν βγήκαν, αλλά τα πέτυχα γευστικώς! Το μόνο που λέω να κάνω την επόμενη φορά είναι λιγότερη μαγιά για να είναι πιο διακριτική η μυρωδιά.
    #
    Σχόλιο από biriba, 4-1-12  
    Εβαλα 3 κουπες και κατι αλευρι, για να ειναι πιο αφρατο οταν βγει απο τον φουρνο.... αλλα ηταν τοσο μαλακη η ζυμη που ξεχυλισε και μου γιναν σαν παχια βαση για πιτσα.. :Ρ Εβαλα το μπιφτεκι με μαγιονεζα, baby σπανακι, φετα παντζαρι, φετα.. και εγινε τελειο το χαμπουργκερ :)
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 14-2-12  
    loipon.. exw na pw oti apogoiteutika..... itan pio wraia k apo ta etoima!!!!! paidia dn uparxei! einai fovera toooooso afrata... pio polu xarika pou vgikan afrata.!!! itan fantastika...dn kserw ti allo na pw!!! ta ekana exthes k o antras m k o kouniados m olo sugxaritiria m edinan!!! ta 5 pirounakia einai polu liga !!!! filakia k panta tetoies wraies suntages!!!
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 17-3-12  
    τέλεια!!!μόνο που χρειάστηκε να προσθέσω 6 περίπου κούπες,ίσως γιατί χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις..:/???
    #
    Σχόλιο από pierrakosn, 12-4-12  
    Μπράβο! τέλεια ψωμάκια!
    Τι θα γίνοταν αν παραλείψουμε τα αυγά;
    #
    Σχόλιο από hayat, 8-6-12  
    Τι να πω, ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ. Είναι το πιο υπέροχο σπιτικό ψωμί που έχω φάει.Έχω κάνει άπειρες συνταγές και ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένη.Εδώ και τόσο καιρό λέω να κάνω τη συνταγή σου αλλά επιφυλασσόμουν με το αυγό και το γάλα και τελικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΩΜΙ . Ειλικρινά συγχαρητήρια , είναι η ακριβέστερη σε δοσολογία συνταγή που έχω κάνει ποτέ και η πιο νόστιμη, είναι σαν να πήρες ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς.Μια μικρή συμβουλή , χτύπημα στο μίξερ αν είναι δυνατόν, το κάνει απίστευτα αφράτο.
    #
    Σχόλιο από goofy13, 20-6-12  
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 25-1-13  
    Πολύ ωραία ψωμάκια για σάντουιτς!!
    #
    Σχόλιο από stalavrou, 23-1-14  
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!!!!!Έχω μείνει άφωνη με το πόσο αφράτα και νόστιμα γίνονται!Να είσαι καλά που μας έδωσες τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από nouvia, 12-3-14  
    δυστυχώς δεν μου πέτυχαν,
    η ζύμη κόλλαγε στα χέρια και έτσι δεν έριξα παραπάνω αλεύρι.άπλωσε και δεν φούσκωσε αρκετά. το ίδιο έγινε και στο στοφάρισμα. έφτιαξα μισή δόση και μήπως έγινε λάθος εκεί.

    13 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 3-12-09  
    Όταν λες 1 μαγιά, εννοείς 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 νωπή;
    #
    Σχόλιο από un4moa, 9-12-09  
    Τι μαγια ξερη η νωπη ?
    #
    Σχόλιο από redhair, 16-12-09  
    Αχ!! Δεν καταλαβα τα αφηνεις να φουσκώσουν πριν τα ψήσεις τα ψωμάκια; "Στοφάρουμε" τι σημαίνει;
    #
    Σχόλιο από Urban, 29-12-09  
    Μαγιά εγώ δοκίμασα ξηρή αλλά υποθέτω πως μπορεί να μπει και νωπή. Στοφάρουμε εννοούμε τη χαμηλή θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται ο φούρνος, βοηθάει πολύ στο φούσκωμα. Και το φούσκωμα που αναφέρω είναι για μετά το χώρισμα της ζύμης και αφού ζυμώσουμε πια τα ψωμάκια, πρέπει να τα αφήσουμε εκ νέου να φουσκώσουν γιατί αλλιώς η θα γίνουν πιο μικρά και πιο πυκνά.
    #
    Σχόλιο από ddora, 21-4-10  
    Σκέφτομαι να το κάνω με αλεύρι ολικής. Χρειάζεται κάποια τροποποίηση στα υλικά ή στον τρόπο παρασκευής?
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 21-4-10  
    μήπως ξέρεις να μου πεις πόσα γραμμάρια νωπής μαγιάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Urban, 22-4-10  
    Για το αλευρι ολικης υποθετω πως γινεται, δεν εχει καποια διαφορετικη πυκνοτητα ωστε να χρειαστει να αλλαξεις την ποσοτητα. Ίσως δεν βγουν τοσο αφρατα ομως, που κι αυτο το θεωρω λιγο απιθανο! Για τη νωπη μαγια βαζετε μια συσκευασια την ετοιμη, αν θελετε να χρησιμοποιησετε χυμα που πηρατε απο καποιον φουρνο δειτε ποσα γραμμαρια ειναι η συσκευασμενη και κανονιστε το με την ηλεκτρονικη ζυγαρια σας.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 21-9-10  
    Οταν λές δυνατό αλεύρι εννοείς το αλεύρι για τσουρέκια??? Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-9-10  
    Πολυανθη εγω μα αλευρι δυνατο αυτο που φτιαχνουμε τσουρεκια τα εφτιαξα.
    #
    Σχόλιο από chilli, 28-9-10  
    αυτά τα ψωμάκια βγαινουν σαν το κλασικό ψωμάκι που κανουμε π.χ hamburger;τα έφτιαξα κ μαλλον κάτι έγινε λάθος κ μου βγήκαν σαν ψωμι κλασικο δηλαδή με σκληρή κόρα. μπορείς να βοηθήσεις μήπως;στα υλικά σου δεν άλλαξα τιποτα όμως έβαλα κ τις 4 κούπες αλεύρι γιατί μου φαινόταν πολυ μαλακό.από εκει κ μετα φούσκωσε κανονικά,τη χώρισα, σκεπασα το ενα ταψί κ το έβαλα στο φούρνο με τισ οδηγιες ακριβώς για τους χρονους κ.λ.μήπως έπρεπε να τα αφήσω να φουσκώσουν παλι πριν το φούρνο;ή έβαλα πολύ αλεύρι στα χέρια μου στο πλάσιμο για να μην κολλάνε κ τα σκλήρυνα;δεν ξέρω..
    #
    Σχόλιο από Urban, 12-4-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ! Τα αυγά και το γάλα είναι απαραίτητα για να γίνει η ζύμη φουσκωτή και μαλακιά, αλλιώς θα βγεί ένα πολύ σκληρότερο ψωμάκι. Είναι καλό να αποφεύγουμε τα αυγά όσο μπορούμε αλλά εάν είναι καλής προέλευσης και αφού έτσι κι αλλιώς το ψωμί ψήνεται, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε καθημερινά τρώμε κάτι απ' έξω ή απο το super market που έχει αυγό! Δοκιμή χωρίς αυγό πάντως δεν έχω κάνει, αν κάνεις κάτι τέτοιο πες μας τα αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από Nikkki, 29-9-12  
    'Εχω αρτοπαρασκευαστή, αν κάνω αυτή τη συνταγή εκεί, λέτε να βγει ωραίο το ψωμί; Κάνει ζύμωμα-ζέσταμα-ζύμωμα-ζέσταμα κ μετά ψήνει...Επίσης, τι αλεύρι να βάλω για καλύτερο αποτέλεσμα, για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις;
    #
    Σχόλιο από nouvia, 11-3-14  
    έχω αλεύρι στη μωβ συσκευασία κάνει υποθέτω, extra δυνατό, θα επανέλθω με βαθμολογία

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΝΑΝΑ ΕΔΕΣΣΑ, 21-4-10  
    Κορίτσια είναι τέλεια!!
    Τα έκανα με νωπή μαγιά, στο πάρτυ της κόρης μου, σαν hot dog mini και τρελάθηκαν ολοι!!!
    #
    Σχόλιο από anna777, 1-4-11  
    Πολύ ωραία και εύκολα. Έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και βγήκαν μια χαρά! Ευχαριστώ για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από newcook, 27-5-12  
    Καταπληκτική συνταγή! Εγώ την έκανα με αλεύρι για ψωμί χωριάτικο και στο ψήσιμο, επειδή ο φούρνος μου έχει πρόγραμμα για ψήσιμο ψωμιού,τα ψέκασα με το γάλα και τα έβαλα για 30 λεπτά στους 200 απευθείας, χωρίς να ανεβάζω σταδιακά την θερμοκρασία και βγήκαν καταπληκτικά! Χρησιμοποίσα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά και δεν μύρισε καθόλου.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-2-14  
    Τα έφτιαξα στον αρτοποιητή. Έβαλα πρώτα τα υγρά, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι, από πανω το αλεύρι και τέλος τη μαγιά (ξηρή) και το εβαλα στο πρόγραμμα του ζυμώματος. Έγινε μια θαυμάσια ζύμη που κόλλαγε ελάχιστα, ούτε αλεύρι δε χρειάστηκα για να τα πλάσω.
    Μετά ακολούθησα τις υπόλοιπες οδηγίες, μόνο που έβαλα δυο ταψιά ταυτόχρονα στον αέρα.
    Έγιναν θαυμάσια, αφράτα και γευστικά ψωμακια!
    Μου βγήκαν 14.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιό...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμες-ψωμια
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    ΕΦΗ ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    marianena
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της marianena
    Ψωμί-ζύμες
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    ZYMARAKIA
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της lilipoupoli