Μαλαματένιο κέρασμα!
Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί;;; Θέλετε να κεράσετε στη γιορτή σας κάτι που ναι μεν κοστίζει το ίδιο με τα αγοραστά γλυκά αλλα σας κάνει να πλημμυρίζετε απο υπερηφάνεια όταν παραδέχεστε ότι τα φτιάξατε με τα χεράκια σας;;; Σας έχω το απόλυτο κέρασμα δικής μου εμπνεύσεως παρακαλώ!!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φαίνεται απλό και όχι και τόσο εντυπωσιακό.... Μην ξεγελιέστε........ Μέσα απο την απλότητα βγαίνει η πολυτέλεια!!!!!!!! Ωστόσο μπορείτε να αυξομειώσετε τους ξηρούς καρπούς ανάλογα με το πόσο συχνά θέλετε να τους συναντάτε στο στόμα σας!!!!Καλή επιτυχία σε όσες τα επιχειρήσουν!!!!!!!
Υλικά
-
1/2 κιλό ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (θέλετε αμύγδαλο ολόκληρο καβουρντισμένο; Θέλετε φουντούκι ολόκληρο πάλι; Θέλετε καρύδι χοντροκομμένο;; Θέλετε διάφορα ανακατεμένα;;; Οτι θέλετε βαζετε!!!)
-
1 κουτάκι ερμόλ
-
2 κουβερτούρες των 125γρ.
-
1 κιλό κουβερτούρα σκέτη ή ανάμεικτη με γάλακτος για την επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε τις 2 κουβερτούρες των 125 γρ. σε πολύ σιγανή φωτιά.
-
2
Χτυπάτε το ερμόλ με το ζαχαρούχο σε μεγάλη λεκανίτσα.
-
3
Ενσωματώνετε τις λιωμένες κουβερτούρες.
-
4
Προσθέτετε τα ξηροκάρπια κι ανακατεύετε.
-
5
Βάζετε σε λαμαρίνες λαδόκολλα και ρίχνετε κουταλιές απο το μείγμα. Δώστε όσο καλύτερο σχήμα μπορείτε!
-
6
Παγώστε τα γλυκά σας στην κατάψυξη όπως είναι.
-
7
Τέλος όταν γίνουν εντελώς κατεψυγμένα βγάλτε τα και κυλίστε τα στην κουβερτούρα που θα έχετε λιώσει για την επικάλυψη!!!!!!!!
-
8
Τυλίξτε τα σε χρυσόχαρτο, ασημόχαρτο ή οτι -όχαρτο θέλετε!!!!! Εξ ου και το όνομα!!!!!!!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)