κύρια φωτογραφία συνταγής Μαλεμπί
pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
,ellada

Γνωστή σε όλους μας πιστεύω πολίτικη κρέμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μικρασιάτικη κουζίνα. Από το βιβλίο "Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας! Πολίτικη Κουζίνα", των εκδόσεων Φυτράκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5 φλυτζάνια γάλα
  2. 1 φλυτζάνι κορν φλάουρ
  3. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  4. 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα.

  2. 2

    Βάζετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη, προσθέτετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε.

  3. 3

    Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνετε το μίγμα και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.

  4. 4

    Αποσύρετε από τη φωτιά και στρώνετε την κρέμα σε ένα γυάλινο τετράγωνο σκεύος. Αφήνετε να κρυώσει.

  5. 5

    Ρίχνετε σε ένα μπώλ ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και τα ανακατεύετε.

  6. 6

    Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζετε με αρκετή άχνη, τα ραντίζετε με ροδόνερο και τα πασπαλίζετε πάλι με άχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

monalizaa
monalizaa @cook_8478026
Είναι πολύ δροσερή κρέμα, την κάνουν και σε ένα συριακό εστιατόριο που πάμε...τέλια, εμεις την κάνουμε με σιρόπι δίπλα και δεν βάζουμε πολύ ζάχαρη μεσα, επίσης βάζουμε φρέσκα κρέμα μέσα.

Από

pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
στις
,ellada