Μαλεμπί
Γνωστή σε όλους μας πιστεύω πολίτικη κρέμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μικρασιάτικη κουζίνα. Από το βιβλίο "Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας! Πολίτικη Κουζίνα", των εκδόσεων Φυτράκη.
Υλικά
-
5 φλυτζάνια γάλα
-
1 φλυτζάνι κορν φλάουρ
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα.
-
2
Βάζετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη, προσθέτετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε.
-
3
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνετε το μίγμα και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
-
4
Αποσύρετε από τη φωτιά και στρώνετε την κρέμα σε ένα γυάλινο τετράγωνο σκεύος. Αφήνετε να κρυώσει.
-
5
Ρίχνετε σε ένα μπώλ ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και τα ανακατεύετε.
-
6
Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζετε με αρκετή άχνη, τα ραντίζετε με ροδόνερο και τα πασπαλίζετε πάλι με άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια