Μανία για σοκολάτα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε το κονιάκ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-
3
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα.
-
4
Ρίχνουμε στους κρόκους το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
5
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπολοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
-
6
Σε μια μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση. Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από το μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στην φόρμα. Ψήνουμε στους 180΄βαθμούς για 35΄. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
7
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και να ξαναψήνουμε στους 200΄ για 10΄λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια