κύρια φωτογραφία συνταγής Μανία για σοκολάτα

Μανία για σοκολάτα

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομμάτια
  1. 250 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  2. 200 γρ. βούτυρο
  3. 3/4 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
  4. 2 κ.σ. κονιάκ
  5. 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κονιάκ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε στους κρόκους το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  5. 5

     Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπολοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.

  6. 6

     Σε μια μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση. Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από το μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στην φόρμα. Ψήνουμε στους 180΄βαθμούς για 35΄. Αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

     Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και να ξαναψήνουμε στους 200΄ για 10΄λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Από

Γωγώ !!!!!
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
την αγαπώ πάρα πολύ!!!! η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι μοναδική !!!! αλλά και την αλμυρή μαγειρική!!!!!
Δες περισσότερα