Μανιταράκια με ρύζι αλακρέμ
Αυτή η συνταγή συστήνεται για συνοδευτικο κρέατος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ωραίο να σερβιριστεί με κοτόπουλο στήθος (ή όποιο άλλο μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει), στη σχάρα... Και με λευκό ξηρό κρασί... καλή όρεξη και καλή επιτυχία
Υλικά
-
2 ποτύρια νερό
-
1 ποτύρι ρύζι σπυρωτό
-
λιγο λάδι για το τηγάνι
-
1 κονσέρβα μανιταράκια σε φέτες ή φρέσκα.
-
λίγο σκόρδο σκόνη
-
λίγο πιπέρι άσπρο σκόνη
-
αλάτι
-
1 μικρό κουτάκι φρέσκια κρέμα (κρέμα γάλακτος)
-
ελάχιστο λευκό κρασί (μισό φλυντζανάκι του καφέ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράστε το νερό με το ρύζι, 1 λεπτό πριν τελειώσει το ρύζι σβήστε το.
-
2
Σε ένα τηγάνι προσθέστε το λάδι και μετά ρίξτε τα μανιταράκια αφήστετα λίγο στη φωτιά, ρίξτε το κρασί το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
-
3
Ανακατέψτε για λίγο και στη συνέχεια προσθέστε και τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε πάλι.
-
4
Αφήστε το για λίγο ακόμα στη φωτιά για να βράσει η σάλτσα.
-
5
Αφερέστε το απο τη φωτιά και ριξτε το μείγμα στο ρύζι. Ανάψτε τη φωτιά και ανακετέψτε. Αφήστε το στη φωτιά και ανακατεύεται συχνά μέχρι να το δείτε να μην υπάρχει κρέμα, να ειναι ομοιογενές μείγμα.
Σχόλια (3)